Op woensdagavond 30 mei 2012 werd de Station tot stationloop voor de 5e keer georganiseerd. NS was al die jaren al betrokken bij de loop, maar dit jaar kon voor het eerst met Railsport gelopen worden. Ruim 50 enthousiaste Railsporters waagden zich aan de loop van station Ommen naar station Dalfsen, een prachtig parcours van 10 Engelse mijlen. De start is direct naast station Ommen en na het finishen kan men regelrecht de trein induiken, want de finish is pal naast station Dalfsen.


Onder ideale omstandigheden verschenen 1500 enthousiaste lopers en loopsters aan de start: het was droog, niet te koud, niet te warm en er scheen een voorzichtig zonnetje. Velen van hen droegen tijdens het lopen het cadeautje van de organisatie, een uniek, mouwloos shirt met eigen startnummer en naam. Precies om half acht loste Marti ten Kate (een grote naam in de loopwereld) het startschot.


Het parcours gaat door een mooi deel van Overijssel. Na het verlaten van het station Ommen gaat het parcours richting het centrum van Ommen, maar al gauw worden de lopers linksaf gestuurd over een prachtige brede, bomenrijke weg. De mooie oude bomen zorgen voor schaduw en sfeer en de prachtige landhuizen en boerderijen geven veel om naar te kijken. Na 3 km wordt het fraaie riviertje de Regge overgestoken en gaat de route naar Filsteren. Hier gaat het parcours rechts richting de molen waar alle lopers doorheen gestuurd worden. Hier keren de lopers en gaat het parcours weer terug naar de Filsterseweg. Bij bijna 8 km gaat de verharde weg over op onverharde paden door een weids gebied met weilanden. Bijzonder zijn de doedelzakspelers die de lopers opwachten. Hier gaat het verder over een onverhard pad tot bij ongeveer 13 km, waar, net voor het plaatsje Rechteren, de verharde weg weer opgezocht wordt. Nog een goede kilometer later komt Dalfsen al weer in zicht. Hier staat een perscussiebandje de lopers tijdens de laatste meters bij. Een laatste bocht naar links en de finish komt in zicht.


Het idee om deze loop te organiseren is afkomstig van de Dalfser loopfanaat Henk Borgmeijer. En dat merk je als loper! Henk is degene die als speaker alle lopers zeer betrokken tijdens hun laatste meters naar de finish praat.


De uitslagen van de Stationloop zijn te vinden op www.stationloop.nl

Onze Paul Vos werd 3e in de categorie 55+!


Voor wie het leuk lijkt om volgend jaar ook mee te doen: zorg er voor dat je snel inschrijft, de loop zit heel snel vol!


Brigitte van Ommen

Eventmanager Stationloop


Impressie Stationsloop Ommen-Dalfsen
PICTURES