BALLONVAREN

About

Een hoogtestage voor € 139,00 per persoon

 

 

Een Railsportaanbieding in samenwerking met Kool Balloon

 

Wat is er mooier dan op een zomeravond in een mandje over het Nederlandse landschap te varen. De absolute stilte op grote hoogte, zo nu en dan verstoord door de brander. Op lagere hoogte hoor je de treinen rijden en de honden blaffen. Nog lager kan je zelfs met de mensen op de grond praten. Een onvergetelijk avontuur, niet wetend waar de ballon straks zal gaan landen. Dit adembenemende avontuur, de combinatie van rust, ruimte, vrijheid en het oneindige uitzicht wordt alleen verwezenlijkt in een luchtballon. Een ervaring die je eigenlijk niet mag missen.

 

 

Het programma

 

Jouw ballonvaart start op het nog af te stemmen opstijgveld, centraal gelegen in het land. Hier ontmoet je de piloot, de crew en de andere passagiers en daar bouwen crew en piloot de ballon in een half uur op. Natuurlijk mag je een handje meehelpen. De ballonvaart duurt ongeveer een uur. Na de landing wordt de ballon ingepakt. Met de start, vaart en landing ben je circa 4 à 5 uur onderweg. De vaart wordt afgesloten met het drinken van een glaasje om de goede landing te vieren. Ter herinnering ontvang je een certificaat. Hierna wordt de terugreis aanvaard.

 

 

Hoogtevrees?

 

Het klinkt vreemd, maar zodra je los bent van de grond, dan ervaar je de hoogte heel anders dan dat je bijvoorbeeld op een gebouw staat. Je zult versteld staan van het feit dat je totaal geen last hebt van jouw hoogtevrees. Wanneer je toch een angstig moment te verwerken denkt te krijgen, dan kun je gebruik maken van de fantastische ervaring van de professionele crew. Er zijn nog maar weinig situaties die zij niet hebben meegemaakt en zij kunnen jou absoluut gerust stellen.

 

 

Kledingadvies

 

Waarschijnlijk denk je dat het boven een stuk kouder is dan op de grond en.... dit klopt inderdaad. Maar, omdat je onder de branders staat en je met de wind meevaart (het gevoel van wind ontbreekt daardoor) ervaar je het niet als koud. Ons advies is: trek kleding aan alsof je een stevige boswandeling gaat maken, waarbij het niet zoveel uitmaakt als de kleding vuil wordt.

 

 

Kinderen

 

Wanneer jouw kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt hebben, staat het je vrij om ze als passagier mee aan boord te nemen.

 

 

Verzekering

 

Alle passagiers zijn via de ballonvaartmaatschappij verzekerd conform de wettelijk eisen bij de Nederlandse Luchtvaartpool.

 

 

Het boeken van de datum

 

Met het oog op de stabiliteit van de lucht worden ballonvaarten geboekt rond zonsopkomst en voor zonsondergang, zeven dagen per week, het gehele jaar door. In overleg spreekt Kool Balloon met jou een geschikte datum af. Voor de veiligheid van de vaart, bent je afhankelijk van rustig weer. Is het op de geplande dag geen goed ballonweer, dan maakt Kool Balloon met jou een nieuwe afspraak.