About
Aanmelden niet mogelijk

BALLONVAREN

Jouw kans op een hoogtestage!

 

Voor slechts € 99,00 per persoon kun je ervaren hoe het is om met een ballon te vertrekken, te varen en uiteraard weer te landen. Het aantal passagiersplaatsen is beperkt en daarom hanteren wij de regel vol is vol. Het toekennen van de passagiersplaatsen vindt plaats op basis van binnenkomst van de aanmeldformulieren.

Vertrekdata

 

De data voor de vaarten worden uiterlijk in februari definitief vastgesteld. Wanneer je interesse hebt om deel te nemen aan een ballonvaart, dan kan jij je middels een aanmeldformulier op deze website aanmelden. Op basis van binnenkomst worden alle geïnteresseerden op de deelnemerslijst geplaatst. Zodra de data voor dit jaar definitief bekend zijn, nemen wij contact met je op om een vaart in te plannen.

 

 

Het programma

 

Het programma bestaat uit een ontvangst, een transfer van de verzamellocatie naar de opstijglocatie, een enerverende opstijging, een prachtige ballonvaart, een spannende landing en een bijzondere afsluiting met de crew en de medepassagiers. Na afloop van de vaart wordt je weer retour gebracht naar de parkeerplaats bij de verzamellocatie.

 

 

Vertrekken ja/nee

 

Ballonvaren is afhankelijk van het weer en daarom is de meest recente informatie nodig van de meteorologische dienst. Dat is de reden dat wij pas drie uur voor vertrek definitief kunnen mededelen of de ballonvaart doorgaat of niet. Wanneer de vaart niet door kan gaan, zullen alle deelnemers op eigen gelegenheid een nieuwe datum afspreken met de ballonvaartmaatschappij.

 

 

Plaats en tijdstip van opstijgen

 

Het tijdstip van opstijgen is gerelateerd aan de zonsondergang en is dus wisselend naar gelang de periode dat gevaren wordt. De plaats van opstijgen is gerelateerd aan de windrichting en ook deze kan wisselend zijn. Onze basislocatie voor opstijgen is gelegen in Houten (nabij Utrecht). Normaliter verzamelen wij een half uur van te voren op een locatie in de buurt van de opstijglocatie van de ballon.

 

 

Hoe lang varen we en wanneer zijn we terug

 

De vaartijd is sterk afhankelijk van de windrichting en de windsterkte. Daarom kan deze pas (bij benadering) worden vastgesteld op de dag van de vaart. Je kunt rekening houden met een totaal tijdsbestek van ongeveer drie uur, inclusief transport, optuigen ballon, vaart, aftuigen ballon en natransport.

 

 

Hoogtevrees

 

Het is raar maar waar, zodra je los bent van de grond ervaar je de hoogte geheel anders dan dat je bijvoorbeeld bovenop het dak van een gebouw staat. Heb je normaliter last van hoogtevrees, dan zal je er versteld van staan van het feit dat je in het geheel geen last hebt van hoogtevrees. Wanneer je toch een angstig moment te verwerken denkt te krijgen, dan kun je gebruik maken van de uitgebreide ervaring en ondersteuning van onze professionele crew.

Veiligheid gaat voor

Om de veiligheid van alle deelnemers gedurende de vlucht te kunnen waarborgen, is het maximale gewicht gesteld op 120 kg per deelnemer. 

Kledingadvies

 

Waarschijnlijk denk je dat het boven in de lucht een stuk kouder is dan op de grond... en deels is dit ook juist. Maar omdat je onder de branders staat en je met de wind mee vaart (het gevoel van wind ontbreekt), ervaar je het niet als koud. Ons advies: trek kleding aan alsof je een stevige boswandeling gaat maken, waarbij je er rekening mee moet houden dat je kleding best een beetje modderig kan worden.

 

 

Betaling

 

Wanneer je één of meerdere passagiersplaatsen hebt geboekt, dan ontvang je van Railsport een boekingsbevestiging en factuur. Na ontvangst van de betaling ontvang je uiterlijk één week voorafgaand aan jouw vaart de nodige bescheiden.