About
Gesloten

BERGCROSS

Terug op de kalender: de Amersfoortse Bergcross!

 

In 2020 vindt de vierde Railsporteditie van deze fantastische cross plaats.

 

De Amersfoortse Bergcross

Railsport neemt in 2020 weer deel aan één van de mooiste crossen van Nederland, namelijk de: Amersfoortse Bergcross. Een cross leidt grotendeels over een onverhard parcours. Waarbij er sprake is van eenzelfde start- en finishlijn en worden er één of meerdere ronden gelopen.

 

Door de vele verschillende afstanden die bij de Amersfoortse Bergcross worden aangeboden, is dit 'de' ultieme uitdaging voor iedere crosser. Voor iedere loper (zowel de recreant als voor de gevorderde loper) is er een afstand naar keuze: 2,2 km, 4,4 km, 6,6 km of 8,8 km.

 


Parcours Bergcross

Het parcours tijdens deze Bergcross loopt door bochtige zandpaden in een heuvelachtig bos, waarbij één ronde 2,2 kilometer bedraagt. Deelnemers kiezen zelf het aantal ronden (1, 2, 3 of 4) die worden gelopen.
 

Tijdregistratie 

De organisatie van de Bergcross maakt voor de tijdregistratie gebruik van een tag die verwerkt is in het startnummer. Deze chip is een ‘plaatje’ dat op de achterkant van ieder startnummer geplakt zit en zo vederlicht en flinterdun is dat je er niets van merkt tijdens het lopen. Als deelnemer hoef je niets anders te doen dan jouw startnummer op de gebruikelijke wijze op de voorkant van je hardloopshirt te bevestigen, de ‘race’ te lopen en je (bruto- en netto-) tijd wordt automatisch geregistreerd. Deelnemers kunnen dus geen gebruik maken van een eigen (Champion)chip.