CLASSICO BORETTI

About
Aanmelden niet meer mogelijk

De mooiste fietstour van midden-Nederland

 

De Classico Boretti is een van de favorieten onder de wielrenners, en terecht! Daarom staat dit event ook dit jaar weer op de vitaliteitskalender. Ongeacht of je voor een korte of langere afstand kiest, deze tour is echt genieten!

 

 

Afstanden

 

Railsport nodigt alle wielerliefhebbers uit om deel te nemen aan de Classico Boretti op zaterdag 11 mei 2019 in Arnhem. Ben je sinds kort begonnen met wielrennen, fiets je al wat langer of is wielrennen je passie en maak je jaarlijks duizenden kilometers? Voor alle niveaus staat er een geschikte afstand op het programma, te weten 65 km, 115 km of 165 km. Je kunt starten tussen 8.30 uur en 11.30 uur (afstand afhankelijk). Deelnemers zijn verplicht om hun zadelpensticker te bevestigen aan de fiets. De finish sluit om 16.30 uur.

 

 

Alle soorten fietsen

 

Wist je dat... je niet verplicht bent om met een racefiets deel te nemen aan de Classico Boretti op 11 mei? Rijd je liever met een mountainbike, stadsfiets, step of ligfiets? Je bent in alle gevallen van harte welkom.

Start en routes 

 

Het parcours gaat door prachtige stukjes Nederland, waarbij de prachtige heuvels zeker niet ontbreken. De Classico Boretti start dit jaar vanaf Papendal, tijdens het jaarlijkse Framed Festival. Direct naast de baan waar de wereldtoppers van de UCI BMX Supercross World Cup hun kunsten vertonen is op 10, 11 en 12 mei het Framed Festival gehuisvestigd. Op zaterdag 11 mei krijgen deelnemers van de Classico Boretti toegang tot dit Framed Festival en de BMX World Cup wedstijden. Tijdens dit gave familiefestival op Papendal, kunnen bezoekers genieten van ambachtelijke streekgerechten bij kleurrijke foodtrucks, theatervoorstellingen én treden gedurende de dag diverse artiesten op.

Wat betreft de routes: Die worden later bekend gemaakt via de website van Classico Boretti. Een tipje van de sluier? Klassiekers als de Amerongse berg, de Italiaanse weg (met een beklimming van 7%!) en de Posbank ontbreken ook dit jaar niet. Natuurliefhebbers kunnen ook dit jaar hun hart ophalen, het parcours gaat op 11 mei ook grote delen door schitterende natuurgebieden zoals de Veluwe. 

 

 

Railsport Cycling Home

 

Het Railsport Cycling home is gevestigd bij nabij de start-locatie. Op deze toplocatie verzorgt Railsport een passende ontvangstlocatie voor haar deelnemers.

 

Je kunt hier:

startnummer en nodige bescheiden ophalen;

je koerstrui Classico Boretti ophalen;

omkleden;

deelnemen aan de pasta party na afloop.

 

 

Bevoorradingsposten en technische hulp

 

Op elke bevoorradingspost en op de start-/finishlocatie is een technische hulppost aanwezig. Hier word je geholpen met kleine technische problemen aan je fiets. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt. Wanneer je toch onderweg met pech komt te staan, dan zit er niets anders op dan te gaan lopen.

 

De locaties van de bevoorradingsposten (parcours 2017):

 Voor 65 km (na 30 km): Parkeerterrein Fonteinallee, Doorwerth

 Voor 115 km (na 55 km): Recreatieterrein Koningsheide, Koningsweg, Arnhem

 1e voor 165 km (na 55 km): Recreatieterrein Koningsheide, Koningsweg, Arnhem

 2e voor 165 km (na 115 km): Parkeerterrein Staatsbosbeheer, Schemseweg net voor A12 in Rozendaal

 

Voor deelnemers aan de 165 km route: sla niet bij de eerste bevoorradingspost voor de gehele tocht in, maar maak gebruik van beide posten, zodat er voldoende eten beschikbaar is voor deelnemers op kortere afstanden.

 

 

Verzoeken en verplichtingen

 

We verzoeken je het afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Denk aan het milieu en houd het netjes.

 

Het dragen van een valhelm is verplicht.

Welkom bij Railsport Nederland! 

Wij organiseren evenementen en activiteiten voor medewerkers van de bij ons aangesloten spoorwegbedrijven. Ben je benieuwd naar meer informatie over onze organisatie? Lees hier dan gerust verder of neem contact met ons op! 

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Vimeo - grijze cirkel

CONTACT 

+3130 231 3691

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten