About
Aanmelden niet mogelijk

CLASSICO BORETTI

De mooiste fietstour van midden-Nederland

 

De Classico Boretti is een van de favorieten onder de wielrenners, en terecht! Daarom staat dit event ook dit jaar weer op de vitaliteitskalender. Ongeacht of je voor een korte of langere afstand kiest, deze tour is echt genieten!

 

 

Afstanden

 

Railsport nodigt alle wielerliefhebbers uit om deel te nemen aan de Classico Boretti op zaterdag 16 mei 2020 in Ede. Ben je sinds kort begonnen met wielrennen, fiets je al wat langer of is wielrennen je passie en maak je jaarlijks duizenden kilometers? Voor alle niveaus staat er een geschikte afstand op het programma, te weten 65 km, 115 km of 170 km. Je kunt starten tussen 8.30 uur en 11.30 uur (afstand afhankelijk). Deelnemers zijn verplicht om hun zadelpensticker te bevestigen aan de fiets. De finish sluit om 16.30 uur.

 

 

Alle soorten fietsen

 

Wist je dat... je niet verplicht bent om met een racefiets deel te nemen aan de Classico Boretti op 16 mei? Rijd je liever met een mountainbike, stadsfiets, step of ligfiets? Je bent in alle gevallen van harte welkom.

Start en routes 

 

Het parcours gaat door prachtige stukjes Nederland, waarbij de prachtige heuvels zeker niet ontbreken. De Classico Boretti start dit jaar vanaf de Mauritskazerne in Ede. Wat betreft de routes: Die worden later bekend gemaakt via de website van Classico Boretti. Een tipje van de sluier? Het parcours leidt door het schitterende Veluwe gebied en Utrechtse Heuvelrug. De route voert je over een aantal beklimmingen zoals de Posbank, Amerongse berg en de Grebbeberg.

 

 

Railsport Cycling Home

 

Het Railsport Cycling home is gevestigd bij nabij de start-locatie. Op deze toplocatie verzorgt Railsport een passende ontvangstlocatie voor haar deelnemers.

 

Je kunt hier:

startnummer en nodige bescheiden ophalen;

je koerstrui Classico Boretti ophalen;

omkleden;

deelnemen aan de pasta party na afloop.

 

 

Bevoorradingsposten en technische hulp

 

Op elke bevoorradingspost en op de start-/finishlocatie is een technische hulppost aanwezig. Hier word je geholpen met kleine technische problemen aan je fiets. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt. Wanneer je toch onderweg met pech komt te staan, dan zit er niets anders op dan te gaan lopen.

 

De locaties van de bevoorradingsposten (parcours 2020): 

 Voor 65 km (na 30 km): volgt binnenkort

 Voor 115 km (na 55 km): volgt binnenkort

 1e voor 170 km (na 55 km): volgt binnenkort

 2e voor 170 km (na 115 km): volgt binnenkort 

 

Voor deelnemers aan de 165 km route: sla niet bij de eerste bevoorradingspost voor de gehele tocht in, maar maak gebruik van beide posten, zodat er voldoende eten beschikbaar is voor deelnemers op kortere afstanden.

 

 

Verzoeken en verplichtingen

 

We verzoeken je het afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Denk aan het milieu en houd het netjes.

 

Het dragen van een valhelm is verplicht.