Aanmelden niet mogelijk
About

DIERENTUINDAG

Koninklijke Burgers' zoo!

 

In 2016 en 2017 organiseerde Railsport haar jaarlijkse Dierentuindag bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. En vanaf 2018 is Railsport voor het eerst in Arnhem... in de Koninklijke Burgers' Zoo!

Je maakt in 45 hectare park op indrukwekkende wijze kennis met o.a. de vele verschillende dieren, de plantenwereld van het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (Bush), de Desert en het tropisch koraalrif met maar liefst 8 miljoen liter water! 

Bush

Dit tropisch regenwoud is een ware belevenis voor de echte ontdekkingsreiziger! In deze overdekte ruimte kunnen dieren vrij rondlopen. Ontdek de geheimen van deze wereld met zijn kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden.

Ocean

In deze onderwaterwereld wachten honderden kleurrijke vissen je op. Ook koralen, zeeanemonen en zee-egels leven hier. Aan de rand van het koraalrif kun je in de diepte van de onmetelijke oceaan kijken. Een wereld vol bijzondere indrukken.

Rimba

Een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten: beren, runderen, pythons en varanen. Allemaal dieren die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. En.. ineens sta je oog in oog met een tijger! De reis door deze wereld voert je vol verrassende ontdekkingen.​

Mangrove

Maak kennis van het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. In dit natuurlijke leefgebied van o.a. vlinders, vogels en zeekoeien, ontdek je het verrassende landschap over maar liefst 3.000 vierkante meter.

Desert

Maak een reis door dit rotsachtige landschap en bekijk de vele zangvogels, de loerende bobcats en wroetende pekari's. Loop door canyons, droge rivierbeddingen; kortom een wereld vol venijn!

Safari

Wandel langs een drinkplaats voor de dieren woonachtig in dit savannelandschap. Jachtluipaarden, leeuwen, giraffen en zebra's: geniet van het prachtige uitzicht op deze savanne en laat de Afrikaanse gerechten en drankjes goed smaken.​

Rondleidingen

 

Railsport organiseert speciaal voor het hele gezin rondleidingen onder begeleiding van een gids van Burgers' Zoo. Hij/zij vertelt je alles over de natuur en de dieren die jullie daarbij tegenkomen. De gidsen vertellen vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van Burgers' Zoo. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een rondleiding en met hoeveel personen. Kosten voor de rondleiding bedragen € 4,00 p.p.  

Toegangskaarten

Noteer alvast de datum in de agenda en bestel nu jouw kaarten, en breng samen met Railsport een bezoek aan dit fantastische park. 


De e-tickets krijg je ongeveer twee weken voor het evenement per e-mail toegestuurd. Houd er wel rekening mee dat niet ingeleverde kaarten achteraf in rekening worden gebracht. Mocht je geen gebruik kunnen maken van bestelde kaarten: annuleer deze dan tijdig bij Railsport Nederland.

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in het park. Burgers' Zoo heeft geen kennel beschikbaar om je huisdieren tijdelijk onder te brengen. Een officiële geleidehond of hulphond mag wel naar binnen mits hij zijn hesje draagt. Meld je na aanmelding bij de receptie van Burgers' Zoo voor overleg.

 

Mindervaliden 

Houdt er rekening mee dat het landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in het park kan daarom zwaar zijn. Indien je een elektrische rolstoel hebt, adviseren wij je deze mee te nemen. Daarnaast beschikt Burgers' Zoo over enkele scootmobielen. Deze zijn te huur voor

€ 50,00, na inlevering krijg je € 45,00 terug (borg). Ook zijn er duwrolstoelen beschikbaar, die met een € 2,00 muntstuk (winkelwagensysteem) te gebruiken zijn. Beiden (scootmobiel en duwrolstoel) dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden bij Burgers' Zoo. Zij zijn te bereiken via 026 - 442 45 34. 

 

Bij de ingang van het park is een speciale rolstoelroute beschikbaar. Deze route is het meest toegankelijk voor rolstoelgebruikers.