About
Aanmelden niet mogelijk

DIERENTUINDAG

Het grootste themapark van Noordwest Europa

 

In 2014 en 2015 organiseerde Railsport haar jaarlijkse Dierentuindag bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daarvoor zijn we vele jaren in Emmen geweest. En vanaf 2016 is Railsport weer terug in Emmen... maar dan in de nieuwe dierentuin van Emmen: Wildlands Adventure Zoo!


De oude dierentuin van Emmen is inmiddels gesloten en in de winterperiode zijn alle dieren verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in Wildlands. Wildlands heeft op 25 maart 2016 haar deuren geopend voor het publiek... En op zondag 1 september keren we weer terug in het nieuwste en grootste park van Noordwest Europa. 


In Wildlands Adventure Zoo maak je in één dag een wereldexpeditie. Je gaat op expeditie door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

 

Jungola


Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens, touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon. Stap in de boatride over de Rimbula River en kom heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten. Of loop gewoon met je twee benen op het pad door het oerwoud. Je tocht brengt je via de Olifantenvallei aan de rivierbedding naar de overwoekerde Vlindertempel aan de rand van Jungola. Pas op dat je niet verdwaalt in het Bamboedoolhof en …. houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad. Jungola. Een expeditie vol verrassingen! 

Serenga


Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe… of een 50 cm groot stokstaartje. Je reis brengt je langs dansende nijlpaarden onder water, dwars door het gebied van de grappige prairiedogs. Maak kennis met de bewoners van het Dogondorp en beproef je geluk bij de goudzoekers. Serenga. Een onvergetelijke belevenis! 

Nortica


Met deze expeditie duik je in een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Maak kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water. Hier is de natuur de baas. Je reis begint in de haven, waar je de pelsrobben en zeeleeuwen lenig door het water ziet schieten. De route leidt je dwars door het leefgebied van de pinguïns. Wel opletten: de dieren hebben voorrang! In het Poolstation observeer je de imposante ijsberen boven én onder water. Help de onderzoekers en doe de duizelingwekkende 4D-testride door het poolgebied met de Arctic 1 … maar alleen als je durft. Nortica. Een wereld om te ontdekken! 

Rondleidingen


Railsport organiseert speciaal voor het hele gezin rondleidingen onder begeleiding van een officiële gids van Wildlands Adventure Zoo door de Serenga of Jungola. Hij/zij vertelt je alles over de natuur en de dieren die jullie daarbij tegenkomen. De gidsen vertellen vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van Wildlands. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een rondleiding en met hoeveel personen. Kosten voor de rondleiding bedragen € 4,00 p.p. 

Toegangskaarten


Noteer alvast de datum in de agenda en bestel nu jouw kaarten, en breng als één van de eersten een bezoek aan dit gloednieuwe park. 


Mocht je geen gebruik kunnen maken van bestelde kaarten: annuleer deze dan tijdig bij Railsport Nederland.

Huisdieren en hulphonden

 

Huisdieren zijn niet toegestaan in het park. Wildlands heeft geen kennel beschikbaar om je huisdieren tijdelijk onder te brengen. Een officiële geleidehond of hulphond mag wel altijd binnen mits hij zijn hesje draagt.

Mindervaliden


Wildlands is voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Alle shows en presentaties zijn volledig toegankelijk voor mindervaliden. Enkele attracties zijn minder of niet toegankelijk voor mindervaliden, afhankelijk van de handicap, zoals de Jungle Trail, Alligator Trail, Mini Jungle Trail, Bamboe Doolhof, Koppensnellerspad, Mandenoversteektocht en Termietenheuvels. 

 

Rolstoelen zijn te huur tegen betaling van een borg. Wij adviseren je om deze vooraf te reserveren bij Wildlands.