About

GROTBIKEN

Grotbiken ver onder de grond!

 

Tijdens dit event ga je op een met verlichting uitgeruste ATB (mountainbike) de mergelgrotten van Limburg ontdekken!

 

 

140 kilometer gangengstelsel

 

Zorg dat je de groep niet kwijtraakt, want voordat je het weet ben je verdwaald. Om niet te verdwalen in dit immense gangenstelsel van meer dan 140 kilometer, ga je onder begeleiding van een ervaren en deskundige gids op pad. Tijdens de tocht leg je zo'n 8 kilometer af en zal de gids je wijzen op alle mooie plekjes.

 

 

Je moét bukken

 

Deze unieke tocht is geenszins te vergelijken met een mountainbiketocht in de open lucht. Het ene moment ben je in een mooie, brede gang, het volgende moment slinger je door de smalle, bochtige gangetjes en moet je bukken om te voorkomen dat je je hoofd stoot!

 

 

Onder de grond is het 12 graden

 

Gezien het sportieve karakter van dit evenement, raden wij je aan sportieve kleding (zoals een jogging/trainingspak of gemakkelijk zittende vrijetijdskleding) en stevig schoeisel aan te trekken. De grotten hebben een constante temperatuur van 12 graden.

 

 

Nog geen 12 jaar en 1.40 meter groot?

 

Ben jij nog geen 12 jaar en nog geen 1.40 meter groot, maar wil je wel graag ervaren wat het is om onder de grond te lopen? Dan organiseert Railsport voor jou een avontuurlijke grottentocht.

> Klik hier voor meer informatie over de grottentocht