About

GROTTENTOCHT

Grottentocht ver onder de grond!

 

Tijdens dit event ga je al wandelend en met een klein lampje de mergelgrotten van Limburg ontdekken!

 

 

Een doolhof aan gangen

 

Een spannende, avontuurlijke en gezellige doolhoftocht in de mergelgrotten. Een tocht vol verrassingen en opdrachten. Vind de juiste route, vind de opdrachten, voer de opdrachten juist uit en beleef het avontuur... Maak een bootovertocht, los de puzzel op, vind de sleutel van de kluis en pas op dat je lamp niet uitgaat! Anders moet je in het pikkedonker de weg naar de ingang terugvinden.

 

 

Je moet soms wel een beetje kruipen

 

Deze unieke tocht is zeker niet te vergelijken met een wandeltocht in de open lucht. In de grot loop je op het ene moment nog in een mooie brede gang om vervolgens het volgende moment door smalle en bochtige gangetjes te moeten kruipen om uiteindelijk in de schatkamer terecht te komen!

 

 

Onder de grond is het 12 graden

 

Gezien het sportieve karakter van dit evenement, raden wij je aan sportieve kleding (zoals een jogging/trainingspak of gemakkelijk zittende vrijetijdskleding) en stevig schoeisel aan te trekken. De grotten hebben een constante temperatuur van 12 graden.

 

 

Deelname vanaf 6 jaar

 

Deelname aan dit evenement is mogelijk vanaf 6 jaar. Tijdens de tocht worden de deelnemers bijgestaan door een ervaren en deskundige gids. Let op, de gids is geen kinderoppas. Als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor het tijdig afleveren van de kinderen en het tijdig ophalen van de kinderen. Uiteraard kun je zelf ook deelnemen aan de avontuurlijke grottentocht en samen met je kind of kinderen de spannende maar vooral leuke momenten ervaren.

 

 

Houd jij meer van snelheid?

 

Als jij het wandelen te langzaam vindt gaan en je bent ouder dan 12 jaar, dan is voor jou het grotbiken misschien een goed alternatief voor het wandelen. Tijdens het grotbiken moet je wel snel kunnen reageren om de uitstulpingen aan de wanden en op het plafond te ontwijken!

> Klik hier voor informatie over het grotbiken