URBAN INDOOR CLIMBING

About
Aanmelden niet mogelijk 

Ervaar het boulderen!

 

Urban Indoor Climbing, oftewel boulderen genoemd, is up and coming! Deze snelgroeiende discipline van het klimmen is het spectaculaire broertje van het gezekerde klimmen en is binnenkort ook te zien op de Olympische Spelen. Ga samen de uitdaging aan... Denk, spring en klim je weg naar boven via de vrolijk gekleurde routes. Wie heeft als eerste het raadsel opgelost en is als het eerste boven? Een echte aanrader om eens te proberen!

 

 

Wat is boulderen?

Heel simpel gezegd is boulderen: boven op een rotsblok klauteren. Uiteraard gaan wij dit niet zomaar op een rotsblok doen, maar in 'Het Lab', waar de meest uitdagende en mooie boulderroutes uitgezet zijn. Een boulder is een korte klimroute op een wand van maximaal 4,5 meter hoog. Niet elke boulder gaat tot deze maximale hoogte en daarnaast liggen er dikke valmatten van 30 cm die je opvangen.


De weg naar boven is een fysieke puzzel die je met techniek, kracht en denkvermogen oplost. Je bent op een leuke manier bezig met al je spieren en sommige boulders dwingen je zelfs om je lenigheid te testen.

 

 

Ook voor (jonge) beginners!

 

Ook voor de jonge beginners zijn er verschillende routes uitgezet - De boulderroutes, zijn erg kort en in verschillende moeilijkheidsgraden. Van makkelijk tot extreem moeilijk. Hierdoor is deze sport bij uitstek ook geschikt voor beginners. Ideaal om een eerste keer uit te proberen. In de hal zijn ook speciale kinderroutes gemaakt zodat er voor verschillende leeftijden en lengtes een geschikte route is.

 

 

Het (boulder) Lab

 

Het Lab in Amsterdam is de eerste hal die volledig gericht is op het boulderen. Deze vestiging, in de hoofdstad van Nederland, heeft maar liefst 1.500 m2 oppervlakte. Met de uitgebreide bouldermogelijkheden kom je natuurlijk al aan je trekken, maar met het gezellige horecaplein, de kidszone en de winkel is het plaatje compleet.

 

Praktische zaken: leeftijd, kleding, tijdsduur

 

Voor deelname aan het Railsport Boulder evenement dien je minimaal 8 jaar oud te zijn. Kinderen (vanaf 8 jaar t/m 12 jaar) mogen alleen onder begeleiding van een volwassen begeleider boulderen.

Tijdens het boulderen kun je gebruik maken van sportschoenen. Zorg ervoor dat het geen buitenschoenen zijn en het liefst met lichte zool en zo strak mogelijk. 

De totale tijdsduur dat je aan het boulderen bent, is 2 uur (inclusief instructietijd).