About
Aanmelden niet mogelijk

KITESURF TRY OUT

De ideale mogelijkheid voor beginners om kennis te maken met het kitesurfen! 

 

Kiteboarden is rond 2000 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. De sport bestond al een tijdje, maar was nog niet zo bekend. Kiteboarden is een combinatie van vliegeren en surfen. Door middel van het insturen van de vlieger ontwikkelt men trekkracht. Deze kracht wordt gebruikt om voort te bewegen op een surfplank over het water. Het kiteboarden is al enkele jaren de snelst groeiende en één van de sensationeelste sporten ter wereld.

Het Railsport Kitesurf arrangement dit jaar op Ameland!


Na vele verzoeken van onze deelnemers hebben wij in 2007 besloten om deze Xtreme sport toe te voegen aan onze evenementenkalender. Aangezien deze sport volledig afhankelijk is van de wind, hebben we van meet af aan gekozen voor een locatie waar de wind vrij spel heeft ofwel 'de' eilanden van Nederland.


Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar onze keuze gevallen op het eiland Ameland. Een locatie die door de kenners bestempeld wordt als het meest windzekere eiland en... het mooiste en gezelligste eiland voor de momenten naast het kitesurfen!

 

Een Try-out event voor uitsluitend beginners


Dit arrangement is een try-out event. Het is namelijk een event voor de echte beginner die zo graag wilt ervaren wat Kitesurfen in de basis betekent. Als het weer (wind) meezit, dan kom jij in de drie dagen op Ameland heel ver in je ervaring. Met een beetje geluk ga jij op je board onder je voeten en de bar van de kite in je handen in vliegende vaart langs het strand. Beloven kunnen we je dat niet, maar onze instructeurs van Antix Sports doen hiervoor hun uiterste best.

 

Mogen (licht) gevorderde kiters ook mee?


Natuurlijk! Want, wij laten bij Railsport niemand achter en al helemaal niet de kiters die vorig jaar nog echte beginners waren tijdens ons eerste Try-out event. Natuurlijk gaan we de beginners en de (licht) gevorderden wel tijdens de lessen scheiden, maar als de lessen klaar zijn, dan... is het één groep met één gezamenlijke doelstelling: Plezier maken en alle ervaringen en persoonlijke overwinningen met elkaar delen.

 

Het programma


Hoe het programma definitief vorm gaat krijgen is volledig afhankelijk van de weer/windverwachtingen en wordt per dag bepaald en wanneer nodig bijgesteld. Maar uitgaande van ideale omstandigheden hebben wij het onderstaande programma voor jullie samengesteld.


Woensdag 2 september 

 

09.30 uur Vertrek veerboot naar Ameland

10.15 uur Aankomst Ameland

11.00 uur Fietsen naar appartementen

12.00 uur Lunch

13.00 uur Vertrek naar het strand

13.30 uur Kitesurfles (basic skills)

17.00 uur Vertrek naar hotel

18.00 uur Diner

19.30 uur Vrije avond

Donderdag 3 september 

08.30 uur Ontbijt

09.30 uur Vertrek naar het strand

10.00 uur Kitesurfles, groep 1

13.00 uur Lunch

13.30 uur Kitesurfles, groep 2

17.00 uur Strandvuur

18.00 uur BBQ op het strand en na afloop van de bbq worden de foto's van de lessen bekeken onder het genot van een hapje en een drankje! Hierna is er natuurlijk nog ruimte voor een kitesurfparty op het strand met een kampvuur.


Vrijdag 4 september 

08.30 uur Ontbijt

09.30 uur Vertrek naar het strand

10.00 uur Kitesurfles, groep 1

13.00 uur Lunch

13.30 uur Kitesurfles, groep 2

17.00 uur Vertrek naar hotel

18.00 uur Vertrek naar veerboot

18.30 uur Vertrek veerboot naar Holwerd.

Factor wind


Tijdens dit arrangement is het streven naar drie lesuren per groep per dag en starten we altijd op het strand om alle deelnemers de beginselen van het kitesurfen te leren.

Echter, kan het gebeuren dat er niet genoeg wind of juist teveel wind is.  Wanneer er de gehele periode geen of teveel wind is, dan krijgen de deelnemers een tegoedbon voor een volledige basis les kitesurfen bij Antix Sports Kiteboarding in Workum of Mirns.


Railsport en Antix Sports zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende dan wel teveel wind. Restitutie van de reissom bij onvoldoende dan wel teveel wind is daarom niet mogelijk.

Verblijflocatie Ameland 


Ameland heeft een mooie verblijfaccommodatie voor de deelnemers van Railsport. Deze locatie beschikt over meerdere tweepersoonskamers die keurig zijn ingericht. Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen. 

 

Antix Sports 


Railsport organiseert dit arrangement in samenwerking met Antix Sports uit Friesland. Al hun instructeurs zijn internationaal gecertificeerd (IKO) en er wordt gebruik gemaakt van top merken kites die speciaal voor de les zijn ontworpen. Jouw veiligheid en goede begeleiding zijn kernwoorden van deze kitesurfschool.

 

Boekingsformulieren


Via de website kun je uitsluitend een informatiebrochure aanvragen. Let op: dit is géén inschrijving. Inschrijving kan alleen schriftelijk plaatsvinden middels het boekingsformulier bij de informatiebrochure. Na ontvangst van dit boekingsformulier ontvang je van ons per omgaande een bericht van ontvangst. Wanneer je binnen twee dagen dit ontvangstbericht niet ontvangt dien je contact met ons op te nemen, mogelijk dat we het dan niet hebben ontvangen.