About
Aanmelden niet mogelijk

KLIMBOS ADVENTURE

Ervaar wat het betekent om te klimmen op maar liefst 25 meter hoogte.

 

Wellicht moeten sommige deelnemers eerst even wennen en over hun angst heen stappen, maar zodra je zelfvertrouwen hebt gekregen, ga je als een speer. Zowel voor jong als oud is het klimbos een super ervaring.

 

Iedereen die van beweging, klimmen en klauteren houdt en zijn/haar grenzen wil verleggen: kom met het hele gezin naar het Railsport Klimbos Adventure en breng maar liefst 2 uur door in de toppen van de bomen.

 

 

Klimmen midden in de natuur

 

Klimbos Garderen is midden op de Veluwe gelegen en gebouwd tussen prachtige massieve beuken van 35 meter hoog. Door een uniek zekersysteem, waarbij je continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland.

 

In Klimbos Garderen vind je diverse routes, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt!

 

 

Fun, challenge, balance, no limit of tokkelen

 

Het park bestaat uit acht verschillende parcoursen: een "Funparcours" waarin iedereen uit de voeten kan via de japansebrug en het spinnenweb, een "Challengeparcours" waarin je met een skateboard of aan een bungykoord van boom naar boom gaat.

 

Bij het ''balanceparcours'' draait alles om evenwicht, ben jij in balans? Ontwijk de wipe out ballen, balanceer over dunne zig-zag balkjes en klauter langs wiebelige netten. En dan voor de echte diehards is er het "No limit parcours" en het "Tokkelparcours" waarbij je van boom naar boom roetsjt.

 

Dit is een parcours waarvan het hoogste punt op 18 meter hoogte ligt en dan ook voor de echte durfals geschikt is. Daarnaast is er het "Marvel superhelden parcours" waar een tokkel en een gave glijbaan je weten te verrassen! En tenslotte het parcours "Discover!", voor de echte avonturier. Dit parcours kent een unieke hoogte van 25 meter en wordt gekenmerkt door een fiets die in het parcours verwerkt zit.

Het nieuwste en achtste parcours is het ''on the move parcours''. Ja daar ga je, eenmaal bij dit parcours aanbeland is het tijd voor actie! Alles draait om beweging, balanceren en natuurlijk plezier! 

Klik hier voor meer informatie over de verschillende parcoursen.

 

Op alle parcoursen zijn educatieve elementen aangebracht, zo leer je onderweg nog iets over bos!

 

 

Niet los te krijgen

 

Bij Klimbos Garderen wordt gebruik gemaakt van het Expoglider systeem. De lifeline van de gebruiker wordt verbonden met het beveiligingssysteem door een speciaal ontworpen klem, de "glider". Zodra de veiligheidshaak van de lifeline verbonden is met de "expoglider-klem" kan deze laatste niet meer spontaan loskomen van de kabel. De werking van de expoglider-klem in combinatie met het ontwerp van de verankeringsprofielen laten toe dat je de ankerpunten ongehinderd kan passeren.

 

 

Leeftijd, lengte, gewicht en tijdsduur

 

Voor deelname aan de Railsport Klimbos Adventure dien je minimaal 8 jaar oud te zijn en minimaal 1.20 meter lang. Daarnaast is het maximale gewicht gesteld op 120 kg.

 

De totale tijdsduur dat je in de toppen van de bomen kan klimmen is exact 2,5 uur (inclusief instructietijd).