ROERMOND CITY TRIATHLON

About
Aanmelden niet mogelijk

Zwemmen, fietsen ..... én lopen!

 

In 2020 staat voor het eerst de Roermond City Triathlon op de Railsport-kalender! Ben jij een gepassioneerd triatleet, sportieve amateur of wil je juist kennis maken met deze sport? Ga dan de uitdaging aan met Railsport en vul snel het aanmeldformulier in! Één ding is zeker, welke afstand je ook kiest, deze dag is onvergetelijk!

Afstanden

 

Railsport nodigt alle sportliefhebbers uit om deel te nemen aan de Roermond City Triathlon op zaterdag 19 september 2020 in Roermond. Deze Triathlon kent twee afstanden, te weten:

 

- Sprint Triathlon: 750 m zwemmen / 20 km fietsen / 5 km hardlopen

- Kwart Triathlon: 1 km zwemmen / 40 km fietsen / 10 km hardlopen

 

Railsport ontvangstbalie

 

De Railsport ontvangstbalie is gevestigd nabij de start-locatie. Op deze toplocatie verzorgt Railsport een passende ontvangstlocatie voor haar deelnemers. Je kunt hier je: startnummer en groene chip ophalen en eventueel omkleden.

Route

De start van de Roermond City Triathlon vindt plaats vanaf het strand bij Palm Beach, waar het eerste onderdeel zwemmen is. Voor de kwart- en de sprint afstand wordt er twee keer op- en neer gezwommen. Nadat je het keerpunt hebt gepasseerd, kom je het water uit en kom je aan in het parc fermé, waar je fiets klaar staat.

 

Je fietst over de kanaalbrug in de richting van Horn, zodra de Kanaalweg bereikt is start het ‘echte’ fietsparcours in de richting van Beegden/Heel waar de ronden worden gefietst. Zodra je wederom het parc fermé betreedt, plaats je je fiets netjes terug en kan je vertrekken richting het loopparcours.

 

De looproute is langs de Noorderplas, waar eerder gezwommen is en biedt veel mogelijkheden voor toeschouwers om de deelnemers aan te moedigen. Na de laatste ronde buigt de atleet af richting de finish bij Palm Beach!

De parcours plattegrond volgt binnenkort

Goed om te weten

Moet ik lid zijn van de NTB om mee te mogen doen?

Ja en nee. Nee, je hoeft geen jaarlidmaatschap af te sluiten om een triathlon te kunnen doen, wel heb je een daglicentie nodig. Indien je niet in het bezit bent van een licentie, geef dit dat aan op het aanmeldformulier dan verzorgt Railsport een daglicentie voor jou. Je bent dan via de NTB één dag lid en hiermee verzekerd tijdens het evenement. 

Is het dragen van een wetsuit verplicht?

Dit is afhankelijk van de watertemperatuur. Zwemmen zonder wetsuit kan in koud water onderkoeling veroorzaken, en zwemmen in warm water met een wetsuit zou voor oververhitting kunnen zorgen. Wanneer de watertemperatuur onder de 16 graden is, dan het verplicht een wetsuit te dragen. Is het water warmer, dan is een wetsuit meestal niet verplicht. 


Klik HIER en volg Roermond City Triathlon op facebook voor de laatste updates over de watertemperatuur. 

Kan ik alleen deelnemen met een racefiets ?

Nee, je mag naast een racefiets, ook deelnemen mountainbike, stadsfiets, step of ligfiets. Mits er natuurlijk geen gevaarlijke uitstekende zaken zijn zoals mandjes, vlaggen etc. Electrische fietsen zijn niet toegestaan. 

 

Inschrijven

 

Dit evenement is toegankelijk voor fanatieke triatleten, sportieve amateurs, beginners en ook voor publiek! Voorafgaand, tijdens en na afloop ontmoet je collega’s van andere bedrijfsonderdelen. Je bent dus niet alleen sportief bezig, maar je ontmoet deze dag ook (nieuwe) mensen van andere spoorwegbedrijven om onder leuke omstandigheden te netwerken. Kortom, trommel al je collega's op en meld je aan voor de eerste Railsport editie van de Roermond City Triathlon!

Welkom bij Railsport Nederland! 

Wij organiseren evenementen en activiteiten voor medewerkers van de bij ons aangesloten spoorwegbedrijven.

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze organisatie? Lees hier dan gerust verder of neem contact met ons op! 

+3130 231 3691

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Vimeo - grijze cirkel