SCHAATSDAG

About

Thialf 2.0. En Railsport is er weer bij!

De ijstempel van Nederland is de afgelopen jaren verbouwd en hiermee volledig in een nieuw jasje gestoken. Tijdens het Railsport Schaatsfestijn kun je dit succes helemaal zelf ervaren! 

 

Railsport SchaatsExpress

 

Ook dit jaar zal er, in samenwerking met Chartertrains, een Railsport SchaatsExpress rijden die jou praktisch voor de deur van IJsstadion Thialf afzet tijdens de Schaatsdag! Klik hier voor de dienstregeling van deze exclusieve Schaatstrein. De tijden in deze dienstregeling zijn onder voorbehoud van werkzaamheden en winterweer.

Veel activiteiten

 

Tijdens de Schaatsdag organiseert Railsport vele activiteiten voor zowel de volwassenen als de kinderen. Zo kun je een heuse Elfstedentocht schaatsen of tijdens een schaatsclinic de fijne kneepjes van het rijden van een bocht leren. Voor de kinderen zijn allerlei schaatsspelen op de binnenbaan aanwezig waar zij al hun vaardigheden nodig hebben om munten te verzamelen. Vervolgens kunnen zij hun munten inruilen en de zoetstoffen of speelgoedjes kiezen die ze de energie geeft om weer op te laden.

 

Voor de hele kleine krabbelaars is speciaal een ijsbaan ingericht waar zij met de bekende hulpmiddelen kunnen wennen aan het gladde ijs zonder omver geschaatst te worden door de echte hardrijders. En ben je het schaatsen even zat? Doe dan je schaatsen uit en klim op de winterse glijbaan of springkussen. 

Wil je helemaal niet op die gladde ijzers staan, maar ben je benieuwd naar alle vernieuwingen die Thialf heeft doorgevoerd? Dan kun je ook kiezen voor een interessante rondleiding door de (nieuwe) geheimen van Thialf. Beleef nu zelf waar topschaatsers Sven Kramer en Michel Mulder nu al zo razend enthousiast over zijn! Wellicht spreek je nog een ijsmeester die zijn geheimen met jou wilt delen. Dit alles vindt plaats met de nodige en gezellig muzikale ondersteuning door onze partner Active Productions. 

 

Kortom, er worden weer vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud, dus bestel snel jouw kaarten en kom genieten van de winterse sfeer tijdens het Railsport Schaatsfestijn!

Icebiken

De nieuwste rage op het ijs: icebiken! Normaliter is het vreselijk om op ijs te moeten fietsen, maar nu juist ontzettend leuk! Op een kleine driewieler met schaatsen kan jij over een ramp fietsen, een 360 maken of lekker hard over het parcours scheuren. Bij de kinderspellen kan je deze nieuwe activiteit nu uit komen proberen! 

 

Schaatsclinics (vanaf 7 jaar)

Wie nog beter wil leren schaatsen, moet absoluut deelnemen aan de clinic. Deze clinic wordt verzorgd door de instructeurs van SVU (Schaatsvereniging Utrecht). Tijdens de clinic krijg je les in de diverse aspecten van de schaatssport. Met een aantal leuke tips en trucs maak je al snel vorderingen waar je nog jarenlang plezier aan beleeft. Voor deelname aan de schaatsclinics is de minimale leeftijd door de trainers van SVU gesteld op 7 jaar. Deelname is uitsluitend mogelijk op noren en... uiteraard de enige echte Friesche doorlopers.

 

Elfstedentocht

 

Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Railsport Elfstedentocht. Deze 16e editie start om 13.30 uur. Om mee te doen aan de Elfstedentocht en alle steden te bezoeken, moet je 33 ronden schaatsen. Om de drie ronden haal je een stempel bij de betreffende stempelpost. Het gaat hierbij niet om de snelheid, want echt hard rijden is deze dag vanwege de drukte nagenoeg niet mogelijk! Een volle kaart is goed voor een overheerlijke consumptie. Kinderen tot 1.20 meter rijden 11 ronden.

 

 

Rondleidingen

 

Ook voor mensen die er niks voor voelen om het ijs te betreden, is het toch leuk om naar Thialf te komen. Met een rondleiding door Thialf kun je een kijkje nemen achter de schermen en leer je hoe het ijs wordt gemaakt. Dit jaar is de expeditie extra bijzonder, omdat je een kijkje kan nemen bij de nieuwe machinerie onder de nieuwe ijsvloer en de gidsen je alle ins&outs vertellen over de verbouwing! Je kunt de rondleiding reserveren voor € 2,50 per persoon. 

 

 

Koek en zopie

 

Houd je niet van rondleidingen, ben je wars van het schaatsen en vind je kinderen veel te druk, dan kun je altijd nog  toevlucht zoeken bij één van onze koek en zopie tenten. Daar hebben ze voor iedereen heerlijke chocomel en… echte Friesche Beerenburger. Op een dag als deze zijn beide toegestaan!

 

 

Toegang (E-ticket)

 

In tegenstelling tot andere evenementen ben je in de bijzondere gelegenheid om één of zelfs enkele introducés mee te nemen naar dit Hollandse Schaatsfestijn! Dus bestel snel jouw e-ticket (maximaal 15 per gezin). Dit e-ticket krijg je per email toegestuurd. Op het e-ticket staat vermeld aan hoeveel personen maximaal toegang wordt verleend.

 

Niet ingeleverde kaarten kosten geld!

 

Houd er rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht wanneer vooraf aangemelde personen niet verschijnen op het evenement. Mocht je geen gebruik kunnen maken van bestelde kaarten: annuleer deze dan tijdig bij Railsport, anders kost het jou maar ook ons onnodig geld. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Welkom bij Railsport Nederland! 

Wij organiseren evenementen en activiteiten voor medewerkers van de bij ons aangesloten spoorwegbedrijven.

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze organisatie? Lees hier dan gerust verder of neem contact met ons op! 

+3130 231 3691

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Vimeo - grijze cirkel