SINGELLOOP

About
Niet in 2019

Hardlopen over de singels en door de straten van Utrecht!

Ook dit jaar is Railsport weer van de partij en kan jij je inschrijven voor de 5 km of de 10 km!

De Singelloop in Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland en heeft een rijke geschiedenis. In 1925 werd deze loop voor het eerst georganiseerd en deden er 37 deelnemers mee. Er stonden destijds al duizenden mensen langs de Singels. 


De singelloop is een mooi en snel parcours en dankzij haar centrale en goed bereikbare ligging, trekt de Singelloop enorm veel lopers. Met meer dan 8.000 deelnemers is de Singelloop uitgegroeid tot één van de sterkste en snelste 10 kilometer wegwedstrijden ter wereld. Naast deze 10 km loop kan er ook worden deelgenomen aan de 5 km loop. 

 

Start- & Finishlocatie


De start vindt dit jaar plaats op de Maliebaan, nabij het Spoorwegmuseum en je finisht in het schitterende en monumentale Wilhelminapark. Een locatie in Utrecht waar de deelnemers en toeschouwers van veel groene ruimte kunnen genieten. 

 

Lopers kunnen de finishboog van ver af zien en de laatste kilometer naar de finish voor veel publiek afleggen. Dit zal er zeker voor zorgen dat de lopers, vlak voor de finish, nog een flinke energieboost krijgen en wellicht wel hun persoonlijke topprestatie gaan neer zetten.

 

Railsport runnershome

Het Railsport runnershome ligt vlak bij de start-finish, namelijk op het voorterrein van het Spoorwegmuseum.

 

Je kunt bij het Railsport runnershome:

- je startnummer en nodige bescheiden ophalen

- omkleden

- en wanneer gewenst kun je gebruik maken van onze fantastische sportverzorging

 

Bereikbaarheid


Zowel de start (Maliebaan) als finish (Wilhelminapark) van de Singelloop Utrecht is niet met de auto toegankelijk tijdens het evenement. Tevens is er geen parkeergelegenheid in de omgeving. Wij raden iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen!

 

Ga voor meer informatie naar de website van de Singelloop of bezoek de website van NS voor een actueel reisadvies.

 

Tijdregistratie 

 

Voor tijdregistratie zal tijdens ‘de Singelloop’ voor alle deelnemers gebruik worden gemaakt van een eenmalig te gebruiken chip van MySports. De chip is in het startnummer verwerkt en deze registreert de netto finishtijd. Deelnemers kunnen dus GEEN gebruik maken van een eigen (Champion)chip.

 

De chip is op de achterkant van ieder startnummer bevestigd en zo vederlicht en flinterdun dat je er niets van merkt tijdens het lopen. Als deelnemer hoef je niets anders te doen dan je startnummer op de gebruikelijke wijze op de voorkant van je hardloopshirt te bevestigen, de ‘race’ te lopen en de (bruto- en netto-) tijd wordt automatisch geregistreerd. 

Welkom bij Railsport Nederland! 

Wij organiseren evenementen en activiteiten voor medewerkers van de bij ons aangesloten spoorwegbedrijven.

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze organisatie? Lees hier dan gerust verder of neem contact met ons op! 

+3130 231 3691

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Vimeo - grijze cirkel