WALK & TALK LEIDEN

About
Aanmelden niet meer mogelijk

Een nieuwe stad om te verkennen!
 
Dit jaar gaat Railsport weer op pad en wel naar een nieuwe locatie: de historische stad Leiden. Deze Zuid-Hollandse stad herbergt 36 schattige hofjes, heeft leden van de koninklijke familie als student mogen ontvangen, het oudste theater van Nederland staat er en er zijn nog veel meer mooie en bijzondere eigenaardigheden te bewonderen. 
 
 

Historisch Leiden 

 

In Leiden wandel je door 800 jaar zichtbare geschiedenis. De 'Stad van Ontdekkingen' heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus botanicus, wevershuisjes, hofjes, twee grote (laat-) gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken.

 


Ontdek Leiden vanaf het water


Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Om over al die grachten en singels te komen heb je bruggen nodig. De Leidse binnenstad telt er maar liefst 88! Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. Wil jij naast de wandeling Leiden dus óók nog eens vanaf het water bekijken? Dan kan dat! Deze reservering kun je aangeven via het aanmeldformulier en kost € 5,50 per persoon.