About
Aanmelden niet mogelijk

WATERSKIËN

Waterskiën (Cableskiën)

Waterskiën kan je achter een boot doen, maar ook achter een kabel. Het voordeel van een kabel is dat je met meer mensen tegelijk kunt waterskiën en je niet klappertandend nat in een boot zit te wachten tot jij eindelijk weer een keertje mag.

 

Natuurlijk kent een kabelbaan ook een nadeel en dat is, dat je niet in de tweede bocht moet vallen, want dan moet je echt een flink stuk terug zwemmen. Maar als je de eerste bocht weet te ronden, dan weet je de tweede bocht meestal ook te ronden, dus is de kans dat je daar valt eigenlijk niet zo groot ;)

Kortom, tijdens het Railsport Waterski event maak je kennis met deze geweldige actieve sport.

 

Zowel beginnende als ervaren waterskiërs mogen deze dag niet missen.

Uitleg

Cableskiën doe je dus in een soort van sleeplift. Op een hoogte van ongeveer 9 meter boven het water hangt een kabel die jou vanaf de kant meeneemt met een snelheid van 30 km/u. Voor de één lijkt dit misschien snel en voor de ander misschien langzaam, maar het is juist de perfecte snelheid voor het beoefenen van het waterskiën.

Een instructeur zorgt dat je aan- en afgekoppeld wordt. Je start vanaf een glij-platform, waardoor je direct over het water glijdt en het starten geen kracht kost. Na deze soepele start kan je direct beginnen met jouw eerste skironde van maar liefst 800 meter. Mocht het onderweg mis gaan en je valt, dan zwem je rustig naar de kant om je weer te melden bij de instructeur voor een nieuwe start en een nieuwe ronde.

Ontvangst, video-instructie en 'direct doen'

Na binnenkomst en aanmelding bij de Railsportbalie, krijg je de mogelijkheid om je zwemkleding en/of een wetsuit aan te trekken. Deze laatste kan je zelf meenemen of huren bij het Cablecenter. Na de benodigde (zwem)kleding te hebben aangetrokken, krijg je een video-instructie te zien. Snel daaropvolgend, zodat je alle tips en trucs niet vergeet, loop je naar de startsteiger en krijg je jouw ski's en zwemvest aangereikt en ga je zelf ervaren hoe het voelt om te waterskiën.

 ​​

Beginners 


Heb jij nog nooit op waterski's gestaan? Dan is Cablecenter Aquabest voor jou 'de' locatie. Als enige in Nederland bieden zij, voor de minder ervaren waterskiërs onder ons, een 2-Mast Cable-skitrainer. Zodat jij na het oefenen van de start kunt beginnen aan jouw 800 meter.

Denk niet 'Dat kan ik niet', want nagenoeg iedereen kan binnen een half uurtje leren waterskiën en heeft dan de grootste lol. Een hele ervaring die je weer kan afstrepen van je bucketlist.

Wakeboarden

Heb je het waterskiën wel gezien en zijn er nog wakeboards beschikbaar, dan kan je ook nog proberen of het wakeboarden iets is voor jou. Dit is de watervariant van het snowboarden. Het vraagt wel iets meer van je motoriek en het leren van de start duurt over het algemeen iets langer alvorens je dit onder de knie hebt. Maar... als je al kunt snowboarden of skateboarden dan pak je het mogelijk razendsnel op.

Lees hier meer informatie over wakeboarden. 

Wat heb je nodig?

 

Naast zwemkleding heb je in principe niets nodig. Wanneer je een koukleum bent, dan is het wellicht verstandig om een wetsuit mee te nemen. Als je die zelf niet hebt, dan kan je deze huren bij het Cablecenter voor 4,00 euro per uur. 

 

Vervoer

Let op: Cablecenter (AquaCenter Best) is moeilijk te bereiken met openbaar vervoer. Als je van wandelen houdt is het geen probleem, maar neem daar dan wel de nodige tijd hiervoor. De locatie is wel goed bereikbaar met eigen vervoer, houdt er wel rekening mee dat het parkeren € 4,- per auto kost.