WINTERSPORT ITALIA

About
Gesloten

Algemene impressie

 

Als de zomerzon haar kracht begint te verliezen, dan begint het bij velen weer te kriebelen... de wintersport is in aantocht! Zo ook bij ons. Daarom gaan we altijd tijdig aan de slag met alle voorbereidingen van de Railsport winteractiviteiten.

 

Inmiddels hebben wij alweer de nodige tijd geïnvesteerd in onze populaire vijfdaagse wintersporttrip naar het schitterende Italiaanse ski-gebied Breuil-Cervinia (Aosta Valley) waar naar hartenlust geskied en gesnowboard kan worden. De andere (optionele) onderdelen zijn: racketwandelen, ice-karting, off piste skiën onder begeleiding van een gids, heli-skiïng onder begeleiding van een gids en als de maanstand gunstig is een nachtelijke volle maan afdaling. Deze optionele activiteiten kennen een meerprijs.


Sneeuwzekerheid is troef

 

Breuil-Cervinia is absoluut een sneeuwzeker gebied. Zelfs in de zomer is Aosta Valley de thuisbasis voor alle internationale ski-teams. Dus in de winter zal het voor jou alsook alle andere deelnemers eveneens een topgebied zijn om te skiën en/of te snowboarden. Het basisstation Plateau Rosa ligt op 3.480 meter hoogte. In de meeste ski-gebieden ben je dan al aardig op maximale hoogte, maar niet in Breuil-Cervinia. Je stapt namelijk doodleuk over naar de volgende lift om vervolgens te eindigen op de enige echte Picolo Cervino op maar liefst 3.899 meter. Dit is tevens de hoogste ski-berg in Europa.

Doe gebiedskennis op met de Railsport-gidsen

Iedere dag is er voor ieder die daar zin of behoefte toe heeft de mogelijkheid om, tot aan de lunch, met (één van) de Railsport-gidsen gebiedskennis op te doen. Zij nemen je mee over mooie, gangbare pistes zodat je daarna zelf heerlijk op pad kunt door dit prachtige gebied. De avond voorafgaand wordt bekend gemaakt welke gids welke route, onder voorbehoud, zal gaan volgen.

 


Aankomen en direct de sneeuw in

Na een busreis in een luxe touringcar kom je aan in het thuishotel van Railsport, gelegen in de Italiaanse wintersportplaats Valtournenche (1.524 meter). Na een goed ontbijt, een snelle omkleedpartij en het in ontvangst nemen van de ski-passen die wij al voor jou gereed hebben liggen, vertrek je direct naar de pistes.


Zelfs wandelen naar 3.480 meter is mogelijk

Skiënd kan je tot bijna 4.000 meter, maar ook wandelend kan je grote hoogtes bereiken. Al wandelend kan je de top van het gebied bereiken op maar liefst 3.480 meter. Vanaf deze hoogte kun je de indrukwekkende Matterhorn recht in de ogen kijken!


Een afdaling van maar liefst 25 kilometer

Het behalen van grote hoogtes in je leven leven is leuk, maar wist je dat het behalen van diepe dalen nog veel leuker kan zijn. Althans, wanneer je in Breuil-Cervinia bent. Ski's of snowboard aan en maar liefst een aaneengesloten track van 25 kilometer afdalen zonder ook maar één lift te hoeven nemen. Je eindigt via de hierbij behorende dalafdaling weer keurig in Valtournenche waar je die eerste avond heerlijk zal slapen!

Hotel Al Caminetto in Valtournenche

Je verblijft in Hotel Ristorante Al Caminetto in het plaatsje Valtournenche (Aosta). Al Caminetto ligt in het centrum van het dorp en op slechts honderd meter van de halte van de skibus. Deze brengt je in enkele minuten naar de gondellift van Valtournenche naar Cervinia en Zermatt. Alle kamers zijn voorzien van eigen bad/douche en toilet, telefoon en balkons gericht op het zuiden. Het hotel heeft een salon, een sfeervolle bar en restaurant, waar je na het skiën kunt genieten van de Italiaanse keuken. Daarnaast beschikt het hotel over wifi. Al Caminetto wordt geleid door zoon Nicola en moeder Delia, die werkelijk alles in het werk zetten om er voor jou een geslaagde vakantie van te maken. Al Caminetto staat bekend om de gastvrijheid en de goede keuken!
 

Prijs inclusief busreis, hotel, ontbijt, diner en skipas

Je kunt dit Railsport wintersport arrangement boeken voor € 500,00 per persoon.

Hierbij is inbegrepen:
-    vervoer per luxe touringcar
-    verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
-    vierdaagse lokale skipas*

-    reisbegeleiding door Railsport

*    upgrade naar internationale skipas (incl. Zermattgebied), vergt een toeslag van € 52,-

Niet inbegrepen:
-    lunch  
-    reis- en/of annuleringsverzekering

Inschrijven


Let op: Het aanvragen van een informatie via ’Brochure & Boeken' is geen inschrijving!

Inschrijving kan uitsluitend geschieden middels toezending van het  boekingsformulier 'versie 2020', bijgevoegd bij de digitale brochure. Zodra wij per e-mail jouw volledig ingevulde boekingsformulier 'versie 2020' hebben ontvangen, dan sturen wij jou zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging. Wanneer wij om welke reden dan ook het boekingsformulier niet (tijdig) ontvangen, dan dragen wij daarvoor geen verantwoordelijkheid. De boekingsformulieren worden op volgorde van binnenkomst behandelt, waarbij de tijdsstempel (van de e-mail) bepalend is. Wij hanteren het principe 'vol is vol'.