About
Aanmelden nog niet mogelijk

ZEILREGATTA

Vier zomerse regatta avonden

 

Uniek voor een bedrijfsregatta en ook voor Loosdrecht. Het Railsport startveld bestaat uit meer dan 30 zeilboten die vier avonden met elkaar gaan wedijveren voor de beste posities op de startlijn en vooral op de finishlijn.

 

Vier zomerse donderdagavonden doorbrengen op de Loosdrechtse Plassen. Water, wind, ondergaande zon en heel veel zeilboten zijn perfecte ingrediënten voor een schitterend evenement. Deze regatta wordt afgesloten met de uitreiking van de wisselende Railsportbokaal Zeilregatta aan het beste overall team van dit jaar.

Welk team gaat dit jaar Vrienden van R'dam Centraal verslaan?

Afgelopen jaar heeft team 'Vrienden van R'dam Centraal' overtuigend gewonnen en gingen zij met de wisselbeker naar huis. Is het dit jaar jouw team die gaat strijden om het klassement en met de wisselbeker naar huis gaat? Kortom, het team 'Vrienden van R'dam Centraal' is dit jaar 'het' te kloppen team tijdens de Railsport Zeilregatta 2019!

Verzamellocatie Porto

 

De Railsport Zeilregatta wordt gevaren op de Loosdrechtse plassen en onze verzamellocatie is bij Porto Loosdrecht, gelegen op de Oud Loosdrechtsedijk 167A in Loosdrecht. Een mooie en ruime locatie waar wij onze deelnemers kunnen ontvangen en waar de deelnemers voorafgaand aan de regatta kunnen genieten van een heerlijk Captains diner.

 

Vervoer naar de wedstrijdboten
 

Vanwege het grote deelnemersveld maken wij gebruik van zowel de Polyvalken van jachthaven De Uitkijk alsook van de Polyvalken van jachthaven Wetterwille en jachthaven De Otter. De deelnemers die een boot loten van Wetterwille kunnen deze haven vanuit Porto Loosdrecht lopend bereiken. De deelnemers die een boot loten van jachthaven De Uitkijk of van jachthaven De Otter worden met een RIB naar de betreffende haven gebracht en na afloop weer opgehaald.

 

 

De kapitein en bemanning

 

De kapitein moet basiskennis hebben van de zeil- en vaarregels, tenslotte draagt de kapitein als eerste de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de crew en van zichzelf. Zo zal de kapitein op basis van de (weers)omstandigheden geheel zelfstandig moeten beoordelen of het schip en haar bemanning in staat is om veilig aan deze regatta te kunnen deelnemen, dan wel te blijven nemen. Het aantal teamleden dat per boot kan deelnemen is minimaal twee personen en maximaal vijf personen. De bemanning (crewleden) mag per wedstrijd verschillen in samenstelling.

 

 

Captains diner

 

Dit jaar verzorgt niemand minder dan Porto Loosdrecht zelf de Captains diner voor de deelnemers van Railsport. Ofwel voorafgaand aan de wedstrijden kan je een overheerlijke dagschotel nuttigen voor € 13,50 per persoon en vol energie de wedstrijd starten. Wanneer je gebruik wilt maken van deze dagschotel, dan dien je dit vooraf kenbaar te maken bij Porto via 035 760 1411.

 

 

Vrij zeilen met een Railsportboot is niet mogelijk!

 

Vrij zeilen met een Railsportboot buiten de regatta om is niet toegestaan. Bij inschrijving voor dit event huur je namelijk geen boot, maar schrijf jij je in voor deelname aan de regatta. Wanneer je te vroeg dan wel te laat komt, dan is het mede vanwege verzekeringstechnische redenen niet toegestaan om zelfstandig te gaan zeilen in een boot van Railsport.

 

 

Banenkaart

 

Iedere wedstrijdavond ontvang je van Railsport een banenkaart. Deze banenkaart kent verschillende routes voor acht verschillende windrichtingen. Afhankelijk van de windrichting en snelheid bepaalt onze eventmanager welke baan gevaren moet worden. De te varen baan wordt pas bekend gemaakt wanneer de wedstrijdboot positie heeft genomen bij de startlijn.

 

 

Reven mag altijd en is soms zelfs verplicht

 

Het reven (één of meerdere riffen) kan eveneens door onze eventmanager verplicht gesteld worden. Bij windkracht 5 of hoger (vlagen) wordt de wedstrijd uitgesteld dan wel afgelast. Het volledige wedstrijdreglement wordt voorafgaand aan de regatta naar de kapitein toegestuurd.

 

 

Vaarregels

 

Deze zeilregatta is recreatief en dit betekent dat wij slechts een 'viertal' basisregels hanteren zodat ook de minder ervaren zeiler aan deze regatta kan deelnemen.

 

Vaarregel 1 - Goed vaarmanschap

De belangrijkste regel is goed vaarmanschap en dit betekent dat je nooit maar dan ook echt nooit aankoerst op een aanvaring, ook niet wanneer je conform de vaar-/wedstrijdregels voorrang hebt.

 

Vaarregel 2 - Stuurboord wijkt voor bakboord

Een schip met het grootzeil over bakboord heeft voorrang op een schip met het grootzeil over stuurboord. De schipper met het grootzeil over bakboord roept hardop het andere schip aan met het woord "BAKBOORD" en maakt daarmee kenbaar dat hij graag voorrang 'wilt' krijgen.

 

Vaarregel 3 - Loef wijkt voor lij

Wanneer beide schepen het zeil over dezelfde boeg hebben, dan heeft het schip, dat het meest scherp aan de wind vaart, voorrang op een schip dat minder scherp aan de wind vaart. De schipper met de meest scherpe koers roept hardop het andere schip aan met het woord "LOEVEN" en maakt daarmee kenbaar dat hij graag voorrang 'wilt' krijgen.

 

Vaarregel 4 - Oploper wijkt

Het schip dat van achteren inloopt op een ander schip, dient het andere schip een minimale vrije ruimte te bieden van drie meter, zodat de bemanning niet geraakt kan worden door de giek van de andere boot.

 

 

Strafrondjes
 

Iedereen maakt wel eens een fout, het belangrijkst is dit te erkennen en je fout goed te maken door een strafrondje te draaien. Na een fout moet je zo snel mogelijk vrij water opzoeken om je strafrondje (360 graden) te draaien. De straf moet na melding door de wedstrijdleiding op hetzelfde rak worden genomen. De boot die een strafrondje draait heeft geen voorrang op andere boten en mag dezen dan ook niet hinderen. Wanneer jij een overtreding maakt welke onverhoopt niet wordt opgemerkt door de wedstrijdleiding wordt zelfjurering op prijs gesteld. 

 

Een strafrondje volgt wanneer:

  • Een schip na het vijf min. signaal voortijdig de startlijn met een deel van het schip raakt of passeert.

  • Een schip tijdens de regatta een boei raakt bij het ronden daarvan.

  • Er gebruik wordt gemaakt van peddels of vaarboom voor fysieke (water)voortstuwing.

  • De schipper geen gehoor geeft aan een verzoek om voorrang van een andere schipper, terwijl de schipper hiertoe conform de vaarregels wel toe verplicht is.

Stel jouw eigen team samen en meld je aan

 

Vorm samen met collega’s een team en ga de strijd aan met andere teams. Voorafgaand, tijdens en na afloop van het toernooi (met een lekker drankje) ontmoet je collega’s van andere bedrijfsonderdelen. Kortom: je bent niet alleen sportief bezig, maar je ontmoet deze dag ook (nieuwe) mensen van andere spoorwegbedrijven om onder leuke omstandigheden te netwerken.

Dus... verzin een leuke naam voor jouw team! De teamcaptain meldt het team aan bij Railsport Nederland. Hij of zij ontvangt voorafgaand aan het evenement alle informatie en zal deze aan de teamleden doorgeven.

Welkom bij Railsport Nederland! 

Wij organiseren evenementen en activiteiten voor medewerkers van de bij ons aangesloten spoorwegbedrijven.

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze organisatie? Lees hier dan gerust verder of neem contact met ons op! 

+3130 231 3691

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Vimeo - grijze cirkel