top of page

Tips van collega's

Met enige regelmaat ontvangen wij tips voor leuke evenementen of acties. Deze tips plaatsen wij dan op deze pagina. Bekijk dus snel wat jouw collega's ingestuurd hebben! 

Tips van collega's

Tips van collega's

Mocht jij een leuke tip hebben en deze willen delen met je collega's, geef deze dan aan ons. Wij zullen vervolgens zorgen voor plaatsing op deze webpagina.

Op dit moment tref je verschillende activiteiten aan van hardlopen tot wandelen en van fietsen tot verschillende online activiteiten alsook acties die onze planeet en maatschappij prettigere maken.

Let wel: dit zijn geen acties of tips van Railsport, dus wij kunnen je hierover niet informeren.

De podcast 'Oud nieuws'

Ingezonden door:

Jerry Huisman (ProRail)


 

ProRail heeft een serie van podcasts gemaakt onder de naam 'Oud Nieuws'. Dit zijn de verhalen achter archeologische vondsten, historische objecten of gebeurtenissen op en nabij het spoor.  De grond onder het spoor ligt, soms letterlijk, bomvol schatten uit het verleden. Een van de verhalen die wordt verteld gaat over 'De slag om het Twentekanaal'.

Loopgraven, een ontplofte munitietrein en een gesneuvelde piloot. Bij voorbereidingen op de bouw van een onderdoorgang in het Achterhoekse Almen, stuitten archeologen van ProRail op een bijzonder verhaal. Dat van de Nieuw-Zeelandse piloot Raymond J. Cammock die tijdens een missie in de Tweede Wereldoorlog om het leven komt op een plek in de Achterhoek, in de buurt van een oude overweg, 

 

In de historische podcasts van Oud nieuws brengt Joost Prinsen het verleden tot leven aan de hand van archeologische vondsten bij het spoor. Luister mee en neem een retourtje verleden.

De verhalen zijn te vinden op de website van ProRail en op Spotify.

Doe 4 november mee met de 11strandentocht  

Ingezonden door:

Bob Bohlander (NS)


 

De 11strandentocht is de tocht der tochten van de Hartstichting langs oer-Hollandse stranden en verschillende stempelposten. Door weer en wind, over zand en langs de woeste zee. Voor alle renners, joggers en wandelaars die hun hart inzetten voor zichzelf en dat van anderen.  Je kiest 10, 20 of 50 km en finisht in Zandvoort. Hoeveel stranden durf jij aan?  

 

Ga naar 11strandentocht.nl en schrijf je hier in!

Wandelen met Werkgeluk

Ingezonden door:

Alissa Clijnk (NS)


 

Wil je graag gezelschap tijdens het wandelen? Twijfel dan niet en wandel direct aan de hand van de QR-code de groepsapp binnen!  

 

Voor alle medewerkers van de aangesloten spoorwegbedrijven die graag in gezelschap wandelen is er een WhatsApp groep gestart.

 

Hoe werkt het? Scan met je mobiel de QR-code en word lid van de groep. Deel informatie, foto's / video's en lees welke routes er af- en aangeraden worden of laat weten welke routes jij graag wandelt. Stel een leuke wandeling voor en prik samen een datum! 

 

Ga hier naar de QR-code 'Wandelen met WerkGeluk'.

Wielerevent The Dutch 750 - Samen voor een ander

Ingezonden door: Jeanet van Dam

Organisatieteam The Dutch 750
 

In het eerste weekend van oktober wordt The Dutch 750 verreden. Dit wielerevenement is om fondsen te werven voor onderzoek tegen alvleesklierkanker (Support Casper) en het vervullen van allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen (Make-A-Wish Nederland). 

The Dutch 750 is een 750 kilometer tellende uitdagende wielertocht door het prachtige Gelderse landschap, voor wielrenners van alle niveaus. Totaal rij je solo of met je (bedrijfs)team 750 kilometer. Een team bestaat uit maximaal 6 personen. Sluit jij de zomer af met deze sportieve uitdaging?!

Website: The Dutch 750

App: Fietsknoop of Komoot

Ingezonden door: Leonard de Roos (NS)

Installeer de Fietsknoop app (gratis) zodat je allerlei verschillende routes kunt maken. Gegarandeerd kom je op heel nieuwe plekken die dicht bij huis zijn. Voordeel is dat je bij het plannen al gelijk de afstand kunt zien.

Of

Installeer Komoot (kan zijn dat die wat geld kost) en je kunt alle outdoor activiteiten van wandelen, hiken, alle soorten fietsen, plannen. Komoot kent zelfs de kleinste paadjes en ook hier geldt dat je op hele nieuwe plekken rondom huis gaat komen die je anders niet had gevonden.

Cycling 4 Climate

Ingezonden door: Reinout Wissenburg,

Manager Strategische Duurzaamheid ProRail

Steun lokale duurzame projecten en initiatieven met Cycling 4 Climate in Utrecht door tijdens dit sportevenement zoveel mogelijk kilowatturen bij elkaar te trappen!

 

Website: Cycling 4 Climate

De wereld rond op de hometrainer met kinomap

Ingezonden door:

M. v. Iersel

 

Nu de sportscholen zijn gesloten, kun je binnen op de hometrainer via een abonnement op de app kinomap fietstochten maken over heel de wereld. Van Japanse kerstenbloesem tot fietsen op het eiland Bora Bora. En wanneer je een berg over moet, merk je dat meteen! Zo zie je in deze tijden nog eens iets van de wereld... ;-) Deze app is ook te gebruiken bij roeien en/of hardlopen.

Website: kinomap

Online Spoorse Escaperoom

Ingezonden door: Barbara Miggelbrink & Diana Baggerman

ProRail - Procurement 

Zin om een escaperoom te doen en meer te leren over ProRail? Doe dan dan de online spoorse escaperoom. Als jij een goede puzzelaar bent vind je vast antwoorden op de vraag hoe ProRail vandaag en in de toekomst mensen, steden en bedrijven per spoor verbindt. 

Je kunt het spel op drie manieren spelen:

- Meerdere teams tegen elkaar; 

- Eén team; 

- Individueel. 

Inloggegevens via: procurement@prorail.nl

Loop het kabouterpad met kleine(re) kinderen

Ingezonden door:

Bernice Verheijen,

ProRail, Organisatie & Processen 

Heb jij al eens een kabouterpad gelopen? Kabouterpaden zijn wandelingen in Nederland speciaal voor jongere kinderen. Kabouterpaden zijn kort: tussen de 1 a 2 kilometer. Op de route kom je diverse plekken tegen waar je opdrachten kunt uitvoeren. Leuk om te doen met een peuter en/of kleuter! Deze paden kun je in elke provincie vinden, dus neem snel een kijkje op de website.

Website: kabouterpad

Heb jij al een ommetje gemaakt?

Ingezonden door:

Mieke van Lieshout,

NS  

De app “ommetje” van de hartstichting stimuleert om dagelijks een wandeling van +/- 20 minuten te maken. Dit kan alleen of in groepsverband! Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. 

De dagelijkse activiteit kun je zelf bepalen: een flink stuk wandelen, hardlopen, of een ‘snelle wandeling’. Elke meter telt! 

Website: Ommetje hartstichting 

Makkelijke moestuin

Ingezonden door:

Gerda Burgers,

Trainmanager IC Brussel

 

Dit jaar is er werk gemaakt van een langgekoesterde wens van mij. Een deel van onze volkstuin is ingericht als Makkelijke Moestuin. Ik was al een aantal jaren mij aan het behelpen met andere bakken en potten waar ik wel de Mix (de aarde, het belangrijkste onderdeel van het Makkelijk Moestuinieren) in had zitten. Ik kon van die planten veel meer eten dan jaren daarvoor op de oude manier te moestuinieren. Het systeem door Jelle Medema is zo doordacht en door het gebruik van de app heel simpel. Iedereen kan zo zijn eigen groente kweken. En dat zonder dat je zakken vol sperziebonen e.d. naar familie en vrienden hoeft te brengen.

Wij eten nu al een paar weken uit onze eigen tuin terwijl we pas eind mei de bakken klaar hadden. Er is wel één nadeel; naaktslakken vinden mijn MM bakken ook, dus er is aldoor een race bezig wie de groente eet.

Website: makkelijke moestuin

Doe mee met de strandjutters

Ingezonden door:

Anja van der Eijk,

Leiden CS  

Sinds vorig jaar aangesloten bij de Katwijkse strandjutters. Deze groep jut twee keer per week vuil op en rondom de Katwijkse stranden. Door de vele ruimte op het stand is dit een corona-proof buitenactiviteit! Heerlijk om buiten bezig te zijn, en samen na afloop een goede kop koffie te drinken. Op veel Nederlandse stranden zijn strandjutters actief. Dus speur op het internet en doe mee met dit goede initiatief! 

Faceookpagina: Jutters Katwijk

Gerelateerde events

bottom of page