top of page

Tips van collega's

Met enige regelmaat ontvangen wij tips voor leuke evenementen of acties. Deze tips plaatsen wij dan op deze pagina. Bekijk dus snel wat jouw collega's ingestuurd hebben! 

Tips van collega's

Tips van collega's

Mocht jij een leuke tip hebben en deze willen delen met je collega's, geef deze dan aan ons. Wij zullen vervolgens zorgen voor plaatsing op deze webpagina.

Meer bomen

Fietsen

Online spellen 

(Hard)lopen

Work-outs 

Buiten activiteit 

Overige

 

Let wel: dit zijn geen acties of tips van Railsport, dus wij kunnen je hierover niet informeren.

Meer bomen - Boomplantdagen

Ingezonden door: Marga Witteman

Meer Bomen Nu Campagne


 

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Overal groeien zaailingen, kleine jonge opkomende boompjes, op plekken waar ze niet groot mogen worden. Bijvoorbeeld langs het wandelpad of op de heide. Met Meer Bomen Nu stekken, scheppen, trekken we deze boompjes uit om te verhuizen naar burgers en boeren die willen planten. Zo krijgen we sneller meer groen, meer bomen en meer bos in Nederland. Dankzij Prorail kunnen we aan de slag met het planten van duizenden boompjes. Ze staan klaar bij boeren en particuliere initiatieven door het hele land.

 

Help jij ons deze boompjes planten? Iedereen is welkom! Aanmelden voor een Boomplantdag bij jou in de buurt kan via www.meerbomen.nu

 

Locatie Steenbergen: vrijdag 10 en zaterdag 11 maart

Locatie Zutphen: zaterdag 11 maart

Locatie Hoofddorp: woensdag 1 en woensdag 8 maart

 

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar info@meerbomen.nu

Wielerevent The Dutch 750 - Samen voor een ander

Ingezonden door: Jeanet van Dam

Organisatieteam The Dutch 750
 

In het eerste weekend van oktober wordt The Dutch 750 verreden. Dit wielerevenement is om fondsen te werven voor onderzoek tegen alvleesklierkanker (Support Casper) en het vervullen van allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen (Make-A-Wish Nederland). 

The Dutch 750 is een 750 kilometer tellende uitdagende wielertocht door het prachtige Gelderse landschap, voor wielrenners van alle niveaus. Totaal rij je solo of met je (bedrijfs)team 750 kilometer. Een team bestaat uit maximaal 6 personen. Sluit jij de zomer af met deze sportieve uitdaging?!

Website: The Dutch 750

De wereld rond op de hometrainer met kinomap

Ingezonden door:

M. v. Iersel

 

Nu de sportscholen zijn gesloten, kun je binnen op de hometrainer via een abonnement op de app kinomap fietstochten maken over heel de wereld. Van Japanse kerstenbloesem tot fietsen op het eiland Bora Bora. En wanneer je een berg over moet, merk je dat meteen! Zo zie je in deze tijden nog eens iets van de wereld... ;-) Deze app is ook te gebruiken bij roeien en/of hardlopen.

Website: kinomap

App: Fietsknoop of Komoot

Ingezonden door: Leonard de Roos (NS)

Installeer de Fietsknoop app (gratis) zodat je allerlei verschillende routes kunt maken. Gegarandeerd kom je op heel nieuwe plekken die dicht bij huis zijn. Voordeel is dat je bij het plannen al gelijk de afstand kunt zien.

Of

Installeer Komoot (kan zijn dat die wat geld kost) en je kunt alle outdoor activiteiten van wandelen, hiken, alle soorten fietsen, plannen. Komoot kent zelfs de kleinste paadjes en ook hier geldt dat je op hele nieuwe plekken rondom huis gaat komen die je anders niet had gevonden.

Fietsen in een virtuele wereld met zwift

Ingezonden door:

Marco van Es,

NS Treinmodernisering  

In deze grijze en koude wintermaanden train ik binnen op mijn smart trainer en maak daarbij gebruik van Zwift. Zwift weet indoorfietsen te combineren met het plezier van gamen. Je fietst in comfortabele (virtuele) wereld samen met een community. En dat motiveert! Fitter worden, terwijl je aan het genieten bent. Nooit koud, nooit regen. Kortom, ideaal! 

Website: Zwift

Cycling 4 Climate

Ingezonden door: Reinout Wissenburg,

Manager Strategische Duurzaamheid ProRail

Steun lokale duurzame projecten en initiatieven met Cycling 4 Climate in Utrecht door tijdens dit sportevenement zoveel mogelijk kilowatturen bij elkaar te trappen!

 

Website: Cycling 4 Climate

Online Spoorse Escaperoom

Ingezonden door: Barbara Miggelbrink & Diana Baggerman

ProRail - Procurement 

Zin om een escaperoom te doen en meer te leren over ProRail? Doe dan dan de online spoorse escaperoom. Als jij een goede puzzelaar bent vind je vast antwoorden op de vraag hoe ProRail vandaag en in de toekomst mensen, steden en bedrijven per spoor verbindt. 

Je kunt het spel op drie manieren spelen:

- Meerdere teams tegen elkaar; 

- Eén team; 

- Individueel. 

Inloggegevens via: procurement@prorail.nl

Ontsnap uit de online escape room

Ingezonden door: Alexander Scheerhagen
NS Stations 

 

Probeer gratis online de escape room de 'Verloren Herinnering'. Of bestel en ontvang per post een escape mysterie. Wil je hierbij een extra uitdaging of het spel samen met vrienden (virtueel) spelen? Bestel dan het spel, ontvang deze per post en verdeel de kaarten in twee stapels. Één stapel voor jezelf (en partner) en één stapel voor vrienden, familie of collega's. Spreek via Teams af en probeer samen het mysterie op te lossen! 

Website: Verloren Herinnering of NoxBox

Speel online de leukste bordspellen

Ingezonden door: Patrick Kuijpers,

9292 

Via de website van Board Game Arena speel je gratis, met je browser, duizenden bordspellen. Met je vrienden en spelers van over de hele wereld. De beste spellen van vroeger en nu, aangepast om online te spelen. Dus nog geen plannen voor het weekend? Nodig snel virtueel vrienden, collega's en/of familie uit en kies bijvoorbeeld Carcassonne, Take 5! of Saboteur!  

Website: Board Game Arena

Loop het kabouterpad met kleine(re) kinderen

Ingezonden door:

Bernice Verheijen,

ProRail, Organisatie & Processen 

Heb jij al eens een kabouterpad gelopen? Kabouterpaden zijn wandelingen in Nederland speciaal voor jongere kinderen. Kabouterpaden zijn kort: tussen de 1 a 2 kilometer. Op de route kom je diverse plekken tegen waar je opdrachten kunt uitvoeren. Leuk om te doen met een peuter en/of kleuter! Deze paden kun je in elke provincie vinden, dus neem snel een kijkje op de website.

Website: kabouterpad

Virtuele hardloopwedstrijden 

Ingezonden door:

Arjan van der Wal, NS

Doe mee met (virtuele) hardloopwedstrijden van bijvoorbeeld de NN Running Day. Meld je aan voor een afstand, loopt in je eigen buurt met oordoppen in en de myTrace app aan. Tijdens de run kan je je eigen Spotify playlist of de speciaal gemaakte playlist afspelen en je run wordt voorzien van commentaar. Ervaar het gevoel alsof je onderdeel bent van een 'live' event.

Website: NN Running Day

Wandel of fiets naar je (thuis)werkplek

Ingezonden door:

Titia Los, Dekra Rail

 

Werk en privé scheiden? Wandel of fiets elke ochtend richting het station of neem een andere route voordat je thuis aan het werk gaat. ‘s Avonds na het werk maak je weer een rondje, zo kom je écht weer thuis. ​Tevens blijf je op deze manier in beweging!

Heb jij al een ommetje gemaakt?

Ingezonden door:

Mieke van Lieshout,

NS  

De app “ommetje” van de hartstichting stimuleert om dagelijks een wandeling van +/- 20 minuten te maken. Dit kan alleen of in groepsverband! Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. 

De dagelijkse activiteit kun je zelf bepalen: een flink stuk wandelen, hardlopen, of een ‘snelle wandeling’. Elke meter telt! 

Website: Ommetje hartstichting 

Inner Stance

Ingezonden door: Leontine Poel, Projectmanager Marketingcommuni-catie

Een uniek concept waarbij de focus ligt op de 4B's; Body, Being, Balance en Business. Dit zijn de vier fundamentals van je leven en vormen de basis voor succes. Aan de hand van work-outs, coaching sessies en trainingen resulteert Inner Stance high-end result coaching voor de toegewijde mens. 

Website: Inner Stance

Online dansworkouts volgen

Ingezonden door:

Wilma Peperkamp

 

Ben jij na een lange (thuis)werkdag toe aan wat ontspanning? En wil je bewegen op muziek? Doe dan mee met de dans work-outs van Wilma. Wilma heeft tijden de coronacrisis verschillende filmpjes opgenomen, waar jij lekker bij kan onthaasten. Haar filmpjes staan op haar YouTube kanaal.

Youtube: Wilma Peperkamp Fun Moves

Makkelijke moestuin

Ingezonden door:

Gerda Burgers,

Trainmanager IC Brussel

 

Dit jaar is er werk gemaakt van een langgekoesterde wens van mij. Een deel van onze volkstuin is ingericht als Makkelijke Moestuin. Ik was al een aantal jaren mij aan het behelpen met andere bakken en potten waar ik wel de Mix (de aarde, het belangrijkste onderdeel van het Makkelijk Moestuinieren) in had zitten. Ik kon van die planten veel meer eten dan jaren daarvoor op de oude manier te moestuinieren. Het systeem door Jelle Medema is zo doordacht en door het gebruik van de app heel simpel. Iedereen kan zo zijn eigen groente kweken. En dat zonder dat je zakken vol sperziebonen e.d. naar familie en vrienden hoeft te brengen.

Wij eten nu al een paar weken uit onze eigen tuin terwijl we pas eind mei de bakken klaar hadden. Er is wel één nadeel; naaktslakken vinden mijn MM bakken ook, dus er is aldoor een race bezig wie de groente eet.

Website: makkelijke moestuin

Doe mee met de strandjutters

Ingezonden door:

Anja van der Eijk,

Leiden CS  

Sinds vorig jaar aangesloten bij de Katwijkse strandjutters. Deze groep jut twee keer per week vuil op en rondom de Katwijkse stranden. Door de vele ruimte op het stand is dit een corona-proof buitenactiviteit! Heerlijk om buiten bezig te zijn, en samen na afloop een goede kop koffie te drinken. Op veel Nederlandse stranden zijn strandjutters actief. Dus speur op het internet en doe mee met dit goede initiatief! 

Faceookpagina: Jutters Katwijk

Jubileumboek van archeologische vondsten

Ingezonden door:

Jerry Huisman,

Vakspecialist archeologie ProRail

In het kader van het 25 jarig bestaan van het vak archeologie bij het spoor is namens ProRail een jubileumboek geschreven. In dit boek is van vier grote spoorprojecten het archeologisch onderzoek nader uitgewerkt op een publiekvriendelijke manier. Van elk project zijn de twee mooiste of belangrijkste vondsten extra belicht waarbij zelfs met QR code een filmpje te zien valt waarin de archeoloog die betrokken was bij de vondst er over vertelt.

Het jubileumboek is verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en kost € 14,90. 

Online spellen
Fietsen
(Hard)lopen
Work-outs
Buiten
Overige
Meerbomen

Gerelateerde events

bottom of page