Dierentuindag

Brullende leeuwen, stoeiende bavianen en grazende kamelen; Beleef het tijdens de Dierentuindag in Koninklijke Burgers Zoo

Image by Ricardo Frantz

Dierentuindag

Dit jaar organiseert Railsport haar jaarlijkse Dierentuindag in Arnhem... in de Koninklijke Burgers' Zoo!

Je maakt in 45 hectare park op indrukwekkende wijze kennis met o.a. de vele verschillende dieren, de plantenwereld van het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (Bush), de Desert en het tropisch koraalrif met maar liefst 8 miljoen liter water! 

Let op: i.v.m. Simac Ladies Tour eventuele omleiding rondom Koninklijke Burgers' Zoo.

Evenement informatie

Gesloten

Datum: Zondag 4 september 2022.

Openingstijd Railsport ontvangstbalie: 09.00 uur - 12.30 uur.

 

Opening park: 09.00 uur - 18.00 uur.

 

Voor wie: Voor medewerkers (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

Locatie: Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Leeftijd: Alle leeftijden

Kinderen tot en met drie jaar hebben geen toegangskaart nodig.

Kosten entree (o.v.v. wijzigingen): Gratis

Kosten rondleiding (o.v.v. wijzigingen): € 2,50 p.p.

Let op; rondleiding is momenteel vol - plaatsing op de reservelijst.

Introducé: Maximaal 2 introducés per medewerker.

Introducébedrag is € 15,00;

Eventmanager: Esther Fonville

Dierentuindag
Image by Jeffrey Eisen

Verblijflocaties

Bush: Dit tropisch regenwoud is een ware belevenis voor de echte ontdekkingsreiziger! In deze overdekte ruimte kunnen dieren vrij rondlopen. Ontdek de geheimen van deze wereld met zijn kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden.

Ocean: In deze onderwaterwereld wachten honderden kleurrijke vissen je op. Ook koralen, zeeanemonen en zee-egels leven hier. Aan de rand van het koraalrif kun je in de diepte van de onmetelijke oceaan kijken. Een wereld vol bijzondere indrukken.

​​

Rimba: Een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten: beren, runderen, pythons en varanen. Allemaal dieren die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. En.. ineens sta je oog in oog met een tijger! De reis door deze wereld voert je vol verrassende ontdekkingen.​

Mangrove: Maak kennis van het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. In dit natuurlijke leefgebied van o.a. vlinders, vogels en zeekoeien, ontdek je het verrassende landschap over maar liefst 3.000 vierkante meter.

Desert: Maak een reis door dit rotsachtige landschap en bekijk de vele zangvogels, de loerende bobcats en wroetende pekari's. Loop door canyons, droge rivierbeddingen; kortom een wereld vol venijn!

Safari: Wandel langs een drinkplaats voor de dieren woonachtig in dit savannelandschap. Jachtluipaarden, leeuwen, giraffen en zebra's: geniet van het prachtige uitzicht op deze savanne en laat de Afrikaanse gerechten en drankjes goed smaken.​

Rondleidingen (onder voorbehoud)

Railsport organiseert speciaal voor het hele gezin rondleidingen onder begeleiding van een gids van Burgers' Zoo. Hij/zij vertelt je alles over de natuur en de dieren die jullie daarbij tegenkomen. De gidsen vertellen vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van Burgers' Zoo. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een rondleiding en met hoeveel personen. Kosten voor de rondleiding bedragen € 2,50 p.p.  

Let op: op dit moment hebben wij de maximale capaciteit deelnemers voor de rondleiding bereikt. Mocht jij op jouw aanmeldformulier aangeven hier gebruik van te willen maken, word je op de 'rondleiding reservelijst' geplaatst. 

Image by Raychan
Dog Walker in het Park

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in het park. Burgers' Zoo heeft geen kennel beschikbaar om je huisdieren tijdelijk onder te brengen. Een officiële geleidehond of hulphond mag wel naar binnen mits hij zijn hesje draagt. Meld je na aanmelding bij de receptie van Burgers' Zoo voor overleg.

Mindervalide: Houdt er rekening mee dat het landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in het park kan daarom zwaar zijn. Indien je een elektrische rolstoel hebt, adviseren wij je deze mee te nemen. Daarnaast beschikt Burgers' Zoo over enkele scootmobielen. Deze zijn te huur voor

€ 50,00, na inlevering krijg je € 45,00 terug (borg). Ook zijn er duwrolstoelen beschikbaar, die met een € 2,00 muntstuk (winkelwagensysteem) te gebruiken zijn. Beiden (scootmobiel en duwrolstoel) dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden bij Burgers' Zoo. Zij zijn te bereiken via 026 - 442 45 34. 

 

Aanmeldformulier

Aanmelden voor de Dierentuindag is helaas niet meer mogelijk.

Graag tot ziens bij één van onze andere evenementen!