top of page

Dierentuindag

Brullende leeuwen, stoeiende bavianen en grazende kamelen; Beleef het tijdens de Dierentuindag in Koninklijke WILDLANDS.

WILDLANDS Nortica Robbenhafên.jpg

Dierentuindag

Dit jaar organiseert Railsport haar jaarlijkse Dierentuindag in Emmen... in WILDLANDS!

Maak op indrukwekkende wijze kennis met de verschillende werelden die WILDLANDS te bieden heeft; Serenga (de savanne), Nortica (het poolgebied) en Jungola (de jungle). Sta oog in oog met wilde dieren en beleef de spannendste avonturen!

Evenement informatie

Datum: Zondag 3 september 2023

Openingstijd Railsport ontvangstbalie: 10.00 uur - 12.30 uur.

 

Opening park: 10.00 uur - 17.00 uur.

 

Voor wie: Voor medewerkers (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

Locatie: Wildlands Adventure Zoo, Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

Leeftijd: Alle leeftijden

Kinderen tot en met twee jaar hebben geen toegangskaart nodig.

Kosten entree (o.v.v. wijzigingen): deelname aan dit event is gratis. 

Kosten rondleiding: € 2,50 p.p. - vol geboekt

Introducé: Maximaal 2 introducés per medewerker.

Introducébedrag is € 15,00 o.v.v. wijzigingen.

Eventmanager: Esther Fonville

WILDLANDS - Serenga - leeuwinnen.jpg
WILDLANDS Jungola Rimbula.jpg

Verblijflocaties

Jungola: Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens, touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon. Stap in de boatride over de Rimbula River en kom heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten. Of loop gewoon met je twee benen op het pad door het oerwoud. Je tocht brengt je via de Olifantenvallei aan de rivierbedding naar de overwoekerde Vlindertempel aan de rand van Jungola. Pas op dat je niet verdwaalt in het Bamboedoolhof en …. houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad. Jungola. Een expeditie vol verrassingen! 

​​

Serenga: Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe… of een 50 cm groot stokstaartje. Je reis brengt je langs dansende nijlpaarden onder water, dwars door het gebied van de grappige prairiedogs. Maak kennis met de bewoners van het Dogondorp en beproef je geluk bij de goudzoekers. Serenga. Een onvergetelijke belevenis! 

Nortica: Met deze expeditie duik je in een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Maak kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water. Hier is de natuur de baas. Je reis begint in de haven, waar je de pelsrobben en zeeleeuwen lenig door het water ziet schieten. De route leidt je dwars door het leefgebied van de pinguïns. Wel opletten: de dieren hebben voorrang! In het Poolstation observeer je de imposante ijsberen boven én onder water. Help de onderzoekers en doe de duizelingwekkende 4D-testride door het poolgebied met de Arctic 1 … maar alleen als je durft. Nortica. Een wereld om te ontdekken!

Rondleidingen - Vol geboekt

Railsport organiseert speciaal voor het hele gezin rondleidingen onder begeleiding van een gids van WILDLANDS Adventure Zoo. Hij/zij vertelt je alles over de natuur en de dieren die jullie daarbij tegenkomen. De gidsen vertellen vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van WILDLANDS Adventure Zoo. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een rondleiding en met hoeveel personen. Kosten voor de rondleiding bedragen € 2,50 p.p.  o.v.v. wijzigingen.

WILDLANDS Serenga Serenga Safari neushoorn.jpg
WILDLANDS Jungola Vlindertempel.jpg

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in het park. WILDLANDS Adventure Zoo heeft geen kennel beschikbaar om je huisdieren tijdelijk onder te brengen. Een officiële geleidehond of hulphond mag wel naar binnen mits hij zijn hesje draagt. 

Mindervalide

WILDLANDS Adventure Zoo heeft een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar. Reserveren vooraf is ten zeerste aan te raden en kan via telefoonnummer +31(0)591850855. Voor het lenen van een rolstoel betaal je € 25,- borg.

 

WILDLANDS Adventure Zoo heeft geen buggo's en/of bolderkarren te leen of te huur. Ze zijn wel toegestaan in het park. loopfietsjes/kinderfietsjes, stepjes, skateboards etc. zijn niet toegestaan in het park.

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Aanmelden voor de dierentuindag is mogelijk via onderstaand formulier.

bottom of page