top of page

Dierentuindag

Brullende leeuwen, stoeiende bavianen en grazende kamelen; Beleef het tijdens de Dierentuindag in Burgers Zoo

Vervet Monkey

Dierentuindag

Dit jaar organiseert Railsport haar jaarlijkse Dierentuindag in Arnhem... in Burgers Zoo!

Maak op indrukwekkende wijze kennis met de verschillende werelden die Burgers Zoo te bieden heeft; Bush, Rimba, Mangrove, Ocean, Safari. Sta oog in oog met wilde dieren en beleef de spannendste avonturen! 

Je maakt in 45 hectare park op indrukwekkende wijze kennis met o.a. de vele verschillende dieren, de plantenwereld van het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (Bush), de Desert en het tropisch koraalrif met maar liefst 8 miljoen liter water! 

Evenement informatie

Datum: Zondag 1 september 2024

Openingstijd Railsport ontvangstbalie: 09.00 uur - 12.30 uur.

 

Opening park: 09.00 uur - 18.00 uur.

 

Voor wie: Voor medewerkers/ oudgedienden (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

Locatie: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Leeftijd: Alle leeftijden

Kinderen tot en met drie jaar hebben geen toegangskaart nodig.

Kosten entree: deelname aan dit event is gratis. 

Kosten rondleiding: € 2,50 p.p. (volgeboekt)

Introducé: Maximaal 2 introducés per medewerker.

Introducébedrag is € 20,00.

Eventmanager: Esther Fonville

Toekan
Dierentuindag

Verblijflocaties

Bush: Dit tropisch regenwoud is een ware belevenis voor de echte ontdekkingsreiziger! In deze overdekte ruimte kunnen dieren vrij rondlopen. Ontdek de geheimen van deze wereld met zijn kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden.

​​​Ocean: In deze onderwaterwereld wachten honderden kleurrijke vissen je op. Ook koralen, zeeanemonen en zee-egels leven hier. Aan de rand van het koraalrif kun je in de diepte van de onmetelijke oceaan kijken. Een wereld vol bijzondere indrukken.

​​​​Rimba: Een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten: beren, runderen, pythons en varanen. Allemaal dieren die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. En.. ineens sta je oog in oog met een tijger! De reis door deze wereld voert je vol verrassende ontdekkingen.​

​​​Mangrove: Maak kennis van het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. In dit natuurlijke leefgebied van o.a. vlinders, vogels en zeekoeien, ontdek je het verrassende landschap over maar liefst 3.000 vierkante meter.

​​​Desert: Maak een reis door dit rotsachtige landschap en bekijk de vele zangvogels, de loerende bobcats en wroetende pekari's. Loop door canyons, droge rivierbeddingen; kortom een wereld vol venijn!

​​Safari: Wandel langs een drinkplaats voor de dieren woonachtig in dit savannelandschap. Jachtluipaarden, leeuwen, giraffen en zebra's: geniet van het prachtige uitzicht op deze savanne en laat de Afrikaanse gerechten en drankjes goed smaken.​

Rondleidingen volgeboekt

Railsport organiseert speciaal voor het hele gezin rondleidingen onder begeleiding van een gids van Burgers Zoo. Hij/zij vertelt je alles over de natuur en de dieren die jullie daarbij tegenkomen. De gidsen vertellen vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van Burgers Zoo. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een rondleiding en met hoeveel personen. Kosten voor de rondleiding bedragen € 2,50 p.p.  (o.v.v. wijzigingen).

Let op, op dit moment zijn de rondleidingen volgeboekt, aanmelden hiervoor is niet langer mogelijk.

WILDLANDS Serenga Serenga Safari neushoorn.jpg
Image by Francesco

Toegankelijkheid 

Houdt er rekening mee dat het landschap erg heuvelachtig is. Met de rolstoel de heuvels op en af in het park kan daarom zwaar zijn. Indien je een elektrische rolstoel hebt, adviseren wij je deze mee te nemen. Scootmobiel en duwrolstoellen dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden bij Burgers' Zoo. Informatie over toegankelijkheid voor rolstoekgebruikers, scootmobielen en overige vragen kun je hier vinden.

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Let op, op dit moment heeft dit event de maximale capaciteit deelnemers bereikt.

 

Wanneer je je aanmeldt kom je op de reservelijst voor dit evenement te staan.

bottom of page