top of page

Kitesurf try out

Het kiteboarden is al enkele jaren de snelst groeiende en één van de sensationeelste sporten ter wereld. Dit is 'de' ideale mogelijkheid voor beginners om kennis te maken met het kitesurfen! 

Kitesurf try out

Kiteboarden is rond 2000 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. De sport bestond al een tijdje, maar was nog niet zo bekend. Kiteboarden is een combinatie van vliegeren en surfen. Door middel van het insturen van de vlieger ontwikkelt men trekkracht. Deze kracht wordt gebruikt om voort te bewegen op een surfplank over het water. Het kiteboarden is al enkele jaren de snelst groeiende en één van de sensationeelste sporten ter wereld.

Aangezien deze sport volledig afhankelijk is van de wind, hebben we van meet af aan gekozen voor een locatie waar de wind vrij spel heeft ofwel 'de' eilanden van Nederland.

Wanneer je wilt deelnemen aan het arrangement, dien je het boekingsformulier digitaal in te vullen!

Evenement informatie

Datum: evenement niet in 2023.

 

Voor wie: Voor medewerkers (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

LocatieWestcord Hotel Noordsee. Strandweg 42, Nes, Ameland.

Leeftijd: Alle leeftijden

Kosten: € 305,00 p.p. (o.v.v. wijzigingen).

Introducé: Maximaal 1 introducés per medewerker.

Introducébedrag is € 335,00; (o.v.v. wijzigingen).

Veilig bezoek: We zijn weer open! Lees hier waar je met een bezoek aan de Railsport evenementen rekening mee moet houden.

Eventmanager:

Gerard van Dierendonck

Vlieger opzetten
Vlieger opgezet

Verblijflocatie

Verblijflocatie AmelandAmeland heeft een mooie verblijfaccommodatie voor de deelnemers van Railsport. Deze locatie beschikt over meerdere tweepersoonskamers die keurig zijn ingericht. Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen. 

Antix Sports: Railsport organiseert dit arrangement in samenwerking met Antix Sports uit Friesland. Al hun instructeurs zijn internationaal gecertificeerd (IKO) en er wordt gebruik gemaakt van top merken kites die speciaal voor de les zijn ontworpen. Jouw veiligheid en goede begeleiding zijn kernwoorden van deze kitesurfschool.

Factor windTijdens dit arrangement is het streven naar drie lesuren per groep per dag en starten we altijd op het strand om alle deelnemers de beginselen van het kitesurfen te leren.

Echter, kan het gebeuren dat er niet genoeg wind of juist teveel wind is.  Wanneer er de gehele periode geen of teveel wind is, dan krijgen de deelnemers een tegoedbon voor een volledige basis les kitesurfen bij Antix Sports Kiteboarding in Workum of Mirns.


Railsport en Antix Sports zijn niet verantwoordelijk voor onvoldoende dan wel teveel wind. Restitutie van de reissom bij onvoldoende dan wel teveel wind is daarom niet mogelijk.

Try-out event

Dit arrangement is een try-out event. Het is namelijk een event voor de echte beginner die zo graag wilt ervaren wat Kitesurfen in de basis betekent. Als het weer (wind) meezit, dan kom jij in de drie dagen op Ameland heel ver in je ervaring. Met een beetje geluk ga jij op je board onder je voeten en de bar van de kite in je handen in vliegende vaart langs het strand. Beloven kunnen we je dat niet, maar onze instructeurs van Antix Sports doen hiervoor hun uiterste best.

Mogen (licht) gevorderde kiters ook mee? Natuurlijk! Want, wij laten bij Railsport niemand achter en al helemaal niet de kiters die vorig jaar nog echte beginners waren tijdens ons eerste Try-out event. Natuurlijk gaan we de beginners en de (licht) gevorderden wel tijdens de lessen scheiden, maar als de lessen klaar zijn, dan... is het één groep met één gezamenlijke doelstelling: Plezier maken en alle ervaringen en persoonlijke overwinningen met elkaar delen.

Programma

Uitgaande van ideale omstandigheden hebben wij het onderstaande programma voor jullie samengesteld.


Woensdag 7 september 

09.30 uur Vertrek veerboot naar Ameland

10.15 uur Aankomst Ameland

11.00 uur Fietsen naar appartementen

12.00 uur Lunch (op eigen gelegenheid)

13.00 uur Vertrek naar het strand

13.30 uur Kitesurfles (basic skills)

17.00 uur Vertrek naar hotel

18.00 uur Diner (op eigen gelegenheid)

19.30 uur Vrije avond

Donderdag 8 september 

​08.30 uur Ontbijt

09.30 uur Vertrek naar het strand

10.00 uur Kitesurfles, groep 1

13.00 uur Lunch (op eigen gelegenheid)

13.30 uur Kitesurfles, groep 2

17.00 uur BBQ bij restaurant Bravo


Vrijdag 9 september 

​08.30 uur Ontbijt

09.30 uur Vertrek naar het strand

10.00 uur Kitesurfles, groep 1

13.00 uur Lunch (op eigen gelegenheid)

13.30 uur Kitesurfles, groep 2

17.00 uur Vertrek naar hotel

18.00 uur Vertrek naar veerboot

18.30 uur Vertrek veerboot naar Holwerd.

Aanmeldformulier

Boeking

Aanmelden voor de Railsport Kitesurf Try-out  is mogelijk via onderstaand boekingsformulier. Het boekingsformulier versie 2022 dient door de hoofdboeker volledig ingevuld en ondertekend ingevuld te worden. De boekingsformulieren worden op volgorde van binnenkomst behandelt, waarbij de tijdsstempel (van de e-mail) bepalend is.

Wanneer wij jouw boeking hebben verwerkt, ontvang je binnen twee werkdagen van Railsport een boekingsbevestiging en factuur. Wees er snel bij want 'vol is vol'.

Op het strand

Boekingsformulier

Helaas moeten wij je meedelen dat dit evenement zijn maximale aantal deelnemers heeft bereikt.
Aanmelden voor de Kitesurf Try-out is nog wel mogelijk via onderstaand boekingsformulier, dan wordt je op de reservelijst geplaatst.

bottom of page