top of page

Wadlopen

Tot de knieën in het slik en af en toe door een geul, het is soms even doorzetten… maar wat is wadlopen toch een mooie sport! Tijdens het wadlopen zijn de vergezichten, de stilte en de natuur overweldigend.

Wadlopen 1

Wadlopen

Railsport biedt jou nu de mogelijkheid om met het waddengebied kennis te maken door te gaan wadlopen. Deze milieu-vriendelijke vorm van recreatie brengt jou in een ongekend weids landschap.

Tijdens de Railsport wadlooptocht maak je een zwerftocht over het Wad. Dit betekent dat je geen oversteek maakt naar een eiland, maar dat je op elk moment terug kunt keren naar de startlocatie. De gidsen laten je alle facetten van het Wad zien: de kwelders, slikvelden, zandbanken, geulen, planten, vogels en... een grote kans op zeehonden! Een zwerftocht is een belevenis voor jong en oud. Alle gidsen beschikken over alle benodigde diploma's en vergunningen en staan onder leiding van de zeer ervaren Rob en Tineke Kooij. (Naast wadloopgids is Rob al jaren werkzaam bij NedTrain).

De Railsport wadlooptocht is 8 tot 10 kilometer lang, waarbij je kennis maakt met alle facetten van het wadlopen. Ook door de niet geoefende (wad)loper zijn deze wadlooptochten goed te volbrengen.

Evenement informatie

Datum: dit evenement vindt niet plaats in 2023.

Voor wie: Voor medewerkers/ oudgedienden (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

Railsport ontvangt (onder voorbehoud)

Railsport ontvangstbalie13.00 uur - 14.00 uur.

Aanvang tocht: 14.15 uur.

Einde: 17.00 uur - 18.00 uur.

Locatie: Café 't Zielhoes, Zijlweg 4, 9988 TD Usquert

Leeftijd: Vanaf 10 jaar.

Kosten: Deelname is gratis

Introducé: Maximaal 1 introducés per medewerker.

Introductiebedrag: € 10,00.

Veilig bezoek: We zijn weer open! Lees hier waar je met een bezoek aan de Railsport evenementen rekening mee moet houden.

Eventmanager: Heleen Salet

Wadlopen2.jpg
Wadlopen.jpg

Extra informatie (onder voorbehoud)

OntvangstlocatieWe ontvangen onze deelnemers in de voormalige sluiswachterswoning van Noordpolderzijl, gelegen aan de voet van de zeedijk: het nostalgisch bruin café ’t Zielhoes in Usquert. Let op: deze locatie (zoals de meeste verzamellocaties voor het wadlopen) is 'niet' bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Als je terugkomt van het wadlopen kan je bij een eenvoudig ingerichte wasgelegenheid weer de dikste modder en slik afspoelen van je schoenen en benen, en je schone kleren aantrekken. De schone kleding laat je achter in je auto tijdens het wadlopen.

 

 Overige zaken:  

  • In principe gaat de tocht altijd door, alleen bij extreme weersomstandigheden zoals onweer of storm kan de tocht in overleg afgeblazen worden

  • Alle deelnemers ontvangen voorafgaand aan de dag de benodigde deelname-informatie van Railsport w.o. een kledingadvies

  • Alle deelnemers dienen op de dag zelf een deelnameverklaring te tekenen

Aanmeldformulier

Aanmelden voor het Wadlopen is niet meer mogelijk.

Tot ziens bij één van onze andere events!

Aanmeldformulier
bottom of page