top of page

Wintersport Italië

Als de zomerzon haar kracht begint te verliezen, dan begint het bij velen weer te kriebelen... de wintersport is in aantocht! En zo ook bij ons. Ga jij mee met het populaire vijfdaagse wintersporttrip naar het schitterende Italiaanse ski-gebied Breuil-Cervinia (Aosta Valley) waar naar hartenlust geskied en gesnowboard kan worden?

Wintersport Italië

In de maand januari 2024 is het weer tijd voor het Railsport Wintersportarrangement Italia! Na een busreis in een luxe touringcar kom je aan in het thuishotel van Railsport, gelegen in de Italiaanse wintersportplaats Valtournenche (1.524 meter). Na een goed ontbijt, een snelle omkleedpartij en het in ontvangst nemen van de ski-passen, vertrek je direct naar de pistes. Dan is het alleen nog maar genieten van verse sneeuw, strakblauwe lucht en prachtige pistes.

Hieronder tref je nadere informatie over het verblijf, de reis, het programma en het skigebied. Wanneer je wilt deelnemen aan het arrangement, dien je het boekingsformulier digitaal in te vullen!

Evenement informatie

Voor wie: Voor medewerkers/ oudgedienden (en gezinsleden) van aangesloten bedrijven.

Locatie: skigebied Breuil-Cervinia.

Leeftijd: vanaf 16 jaar 

Kosten: € 650* per medewerker

* onder voorbehoud van wijzigingen

Introducés: maximaal 1 introducé per medewerker.

Introducébedrag is € 690,00.

Eventmanager: Heleen Salet

Op dit evenement zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, met uitzondering van de annuleringsvoorwaarden. Hiervoor zijn specifieke annuleringsvoorwaarden opgenomen.

Ski Italia
Wintersport

Data

In 2024 wordt het wintersport arrangement georganiseerd op de volgende data:

Arrangement  1:   10 t/m 15 januari 2024 (vol geboekt)

Arrangement 2:   14 t/m 19 januari 2024 (vol geboekt)

Op het boekingsformulier kun je aangeven aan welk arrangement je wilt deelnemen. Het is niet mogelijk om je voor beide arrangementen in te schrijven.

Reis

Je reist per luxe touringcar van Nederland naar Italië. Je kunt opstappen in Utrecht bij het hoofdkantoor van NS, gelegen naast Utrecht CS. De touringcar is voorzien van het Keurmerk Busbedrijf zodat een professionele heen- en terugreis gegarandeerd is. De touringcar beschikt over een koffiemachine, koelkast en toilet. De stoelafstand is Royal Class, de stoelen zelf zijn Comfort Class. De exacte reisgegevens worden te zijner tijd aan de deelnemers bekend gemaakt.

230112 Railsport Italia arrangement (1).jpg
Verblijf Italie

Verblijf

Je verblijft in Hotel Ristorante Al Caminetto in het plaatsje Valtournenche (Aosta). Al Caminetto ligt in het centrum van het dorp en dichtbij halte van de skibus. Deze brengt je in enkele minuten naar de gondellift van Valtournenche naar Cervinia en Zermatt. 

 

Al Caminetto is een echt familiehotel en wordt geleid door moeder Delia en zoon Nicola, die werkelijk alles in het werk zetten om er voor jou een geslaagde vakantie van te maken. Alle kamers zijn voorzien van eigen bad/douche en toilet, telefoon en balkons. Het hotel heeft een salon, een sfeervolle bar en restaurant, waar je na het skiën kunt genieten. Al Caminetto staat bekend om de gastvrijheid en de goede keuken! Klik voor meer informatie over het hotel hier.

Programma wintersport

Arrangement 1

Wo 10 januari 2024

Do 11 januari 2024

Vr 12 januari 2024

Za 13 januari 2024

Zo 14 januari 2024

Ma 15 januari 2024

Arrangement 2

Zo 14 januari 2024

Ma 15 januari 2024

Di 16 januari 2024

Wo 17 januari 2024

Do 18 januari 2024

Vr 19 januari 2024

Begin van de avond vertrek vanuit Utrecht per luxe touringcar;

Aankomst in Valtournenche, inchecken in Al Caminetto, ontvangst skipassen,

ontbijt, skiën/snowboarden, diner en verblijf in Al Caminetto;

Ontbijt, skiën/snowboarden, diner en verblijf in Al Caminetto;

Ontbijt, skiën/snowboarden, diner en verblijf in Al Caminetto

Ontbijt, skiën/snowboarden, verblijf in Al Caminetto uitchecken en vertrek vanuit Valtournenche;

’s ochtends aankomst in Utrecht.

Wintersport

Kosten

Je kunt dit Railsport wintersport arrangement boeken voor

€650,00 per persoon. Introducés* betalen een toeslag van € 40,00.

 

* een introducé is een persoon die niet voldoet aan punt 02 van de algemene voorwaarden.

Hierbij is inbegrepen:

 • vervoer per luxe touringcar

 • verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)

 • vierdaagse lokale skipas

 • reisbegeleiding door Railsport

 

Niet inbegrepen:

 • lunch

 • reis- en/of annuleringsverzekering

 

Aanvullende informatie: Indien gewenst kun je de skipas uitbreiden naar een internationale pas inclusief het Zermatt-skigebied. Per persoon kost deze uitbreiding € 63,50.

Snowcare: een verplichte toevoeging aan jouw skipas is Snowcare (eenmalig € 12,00). Hiermee ben je verzekerd in gevallen van ongeluk en schade bij jezelf of toegebracht aan een ander. Daarnaast geeft het de mogelijk om een vergoeding terug te krijgen indien je (drie of vier dagen) geen gebruik hebt kunnen maken van de oversteek naar het internationale gebied. Let op: dit is een toevoeging, geen vervanging van een reisverzekering. 

Skipas

Bij dit arrangement is een vierdaagse lokale skipas inbegrepen (gebied Valtournenche en Cervinia). Indien gewenst kun je de skipas uitbreiden naar een internationale pas inclusief het Zermatt-skigebied. Per persoon kost deze uitbreiding € 63,50 (incl. administratiekosten). Je kunt jouw keuze (lokaal of uitgebreid) aangeven op het boekingsformulier. Een ééndaags supplement voor Zwitserland is zelf te boeken in Italië. 

 

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Materiaal

Deelnemers dienen zelf voor ski/snowboardmateriaal te zorgen. Ski-/snowboardmateriaal kun je huren bij wintersportspeciaalzaken in Nederland. Ook tegenover het hotel in Valtournenche bevindt zich een grote sportzaak waar je met korting ski's/snowboards en schoenen kunt huren. Alle deelnemers kunnen op hun boekingsformulier aangeven of zij materiaal willen huren in Valtournenche, zodat de skishop rekening kan houden met de verhuur aan de Railsport-deelnemers.

T-shirt

Ter herinnering aan het wintersport arrangement is er een Railsport T-shirt editie 2024. Sommigen hebben al meerdere versies van voorgaande jaren en is het shirt inmiddels een echt collectorsitem. Het shirt kost € 14,00 en ontvang je bij jouw aankomst in Valtournenche. Wil jij ook de 2024 versie? Geef dit dan aan op jouw boekingsformulier.

Wintersport Italie
Wintersport Italie

Gebiedskennis 

Ook op de piste wordt er goed voor je gezorgd. Zo kan je de eerste dag, geheel vrijblijvend, mee met één van de Railsport-gidsen die je wegwijs maakt in dit mooie gebied.​

Ski- en/of Snowboardlessen: Railsport Nederland verzorgt bij dit arrangement geen ski- en snowboardlessen. Deelnemers kunnen uiteraard in Valtournenche zelf contact opnemen met de plaatselijke skischool voor het boeken van lessen.

Skigebied: Het skigebied Valtournenche/Breuil-Cervinia ligt aan de zuidelijke helling van de Matterhorn (Cervino) en bied je een adembenemend uitzicht niet alleen op deze beroemde berg, maar ook op de Mont Blanc en de Monte Rosa. Het skigebied is een topbestemming in de Alpen en behoort tot één van de grootste skigebieden van Italië. Het dorpje Valtournenche ligt aan het einde van het dal en is verbonden met het skigebied van Cervinia en van het Zwitserse Zermatt. Het skigebied bestaat uit vele kilometers piste (in totaal 313 km). Klik hier voor de pistekaart.

Deelnamecriteria

Deelname aan dit evenement is uitsluitend mogelijk voor (oud)medewerkers die werkzaam zijn (geweest) bij de bij Railsport aangesloten spoorweg gerelateerde bedrijven. Per medewerker kan er maximaal één gezinslid* of introducé deelnemen. Deelname is mogelijk voor personen vanaf 16 jaar. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een reisverzekering met wintersportdekking. Verder dien je te beschikken over de door het land vereiste reisdocumenten (zoals paspoort/verblijfsvergunning/coronabewijs).

 

* Zie punt 02 van de algemene voorwaarden

Overige zaken

 • Het hotel kent geen éénpersoonskamers.

 • Het hotel kent diverse kamers voor twee personen alsook voor drie of vier personen (indeling uitsluitend van gelijke sekse).

 • Personen die alleen boeken, kunnen geen aanspraak maken op een tweepersoonskamer.

 • Het gebruik van linnengoed en handdoeken is bij de prijs inbegrepen.

 • Huisdieren zijn niet toegestaan.

 • Het is de deelnemers toegestaan met eigen vervoer te reizen (op dezelfde data van de arrangementen). Railsport kan echter geen korting verlenen aan personen die met eigen vervoer reizen.

 • Deelnemers dienen zelf een reis en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

Boeking

Aanmelden voor het Railsport wintersport arrangement is mogelijk via onderstaand boekingsformulier. Het boekingsformulier versie 2024 dient door de hoofdboeker volledig ingevuld en ondertekend ingevuld te worden. De boekingsformulieren worden op volgorde van binnenkomst behandelt, waarbij de tijdsstempel (van de e-mail) bepalend is.

 

Wanneer wij jouw boeking hebben verwerkt, ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging. 

Italia wintersport_edited.jpg
Boekingsformulier

Boekingsformulier

Aanmelden voor Wintersport Italië 2025 is nog niet mogelijk.

bottom of page